Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέα αναβολή στη δίκη του καθηγητή που φέρεται να θώπευσε 17χρονη μαθήτρια

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε πως η δίκη πρέπει να αναβληθεί για να καταθέσει πρώτα η 17χρονη μαθήτρια.

Αναβλήθηκε η δίκη του 67χρονου καθηγητή που κατηγορείται ότι θώπευσε μαθήτριά του στο 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο εκδρομής στα μέσα Μαρτίου.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε πως η δίκη πρέπει να αναβληθεί προκειμένου η 17χρονη να καταθέσει στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας παρουσία παιδοψυχολόγου, κάτι που δεν έγινε στην προδικασία.

Η νέα ημερομηνία προσδιορίστηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Πριν την αναβολή, η δίκη επρόκειτο να γίνει κεκλεισμένων των θυρών λόγω ανηλικότητας της μαθήτριας.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ' εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου (χειρονομία γενετήσιου χαρακτήρα σε ανήλικο που του έχουν εμπιστευθεί για να τον επιβλέπει ή να τον φυλάσσει) κατ' εξακολούθηση.

Υπενθυμίζεται ότι η 17χρονη μαθήτρια μετέβη στις 16 Μαρτίου στο τμήμα ασφαλείας Χαριλάου μαζί με τη μητέρα της και κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από τον 67χρονο καθηγητή της στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής. Ο καθηγητής φέρεται να αρνείται την κατηγορία.