Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΝΕΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ ΜΕ QR CODE - ΙΔΙΕΣ ΤΙΜΕΣ, ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ (VID)

Τα νέα εισιτήρια έχουν το χαρακτηριστικό ασημί ολόγραμμα, το οποίο απεικονίζει τον Λευκό Πύργο και το λογότυπο του ΟΑΣΘ και QR Code.

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης κυκλοφορεί από σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου νέου τύπου εισιτήρια τα οποία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση είναι δύσκολο να πλαστογραφηθούν, καθώς διαθέτουν νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, πέραν του χαρακτηριστικού ασημί ολογράμματος, το οποίο απεικονίζει τον Λευκό Πύργο και το λογότυπο του ΟΑΣΘ, τα νέα εισιτήρια διαθέτουν και QR Code, μέσω του οποίου θα μπορούν μελλοντικά να «διαβαστούν» από «έξυπνες» συσκευές ανάγνωσης, προκειμένου να ελέγχονται για τη γνησιότητά τους.

Τα νέα εισιτήρια αναγράφουν τη μειωμένη τιμή που ισχύει εδώ και περίπου δύο χρόνια, οπότε και μειώθηκε ο ΦΠΑ, δηλαδή:

-0,90 ευρώ το βασικό εισιτήριο και 0,45 ευρώ το βασικό μειωμένο εισιτήριο,

-1,10 ευρώ το χρονικό εισιτήριο δύο μετακινήσεων εντός 70 λεπτών της ώρας και 0,55 ευρώ το αντίστοιχο μειωμένο,

-1,30 ευρώ το χρονικό εισιτήριο τριών μετακινήσεων εντός 90 λεπτών της ώρας και 0,70 ευρώ το αντίστοιχο μειωμένο,

-1,80 ευρώ το χρονικό εισιτήριο τεσσάρων μετακινήσεων εντός 120 λεπτών της ώρας και 0,90 ευρώ το αντίστοιχο μειωμένο και, τέλος,

-1,80 ευρώ το εισιτήριο της Πολιτιστικής Γραμμής και του Αεροδρομίου «Μακεδονία» και 0,90 ευρώ το αντίστοιχο μειωμένο

«Είμαστε στη διαδικασία εισαγωγής στο σύστημα πώλησης των νέων μας εισιτηρίων, τα οποία έχουν επικαιροποιημένη τη μειωμένη τιμή που ισχύει εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, με τον μειωμένο ΦΠΑ», σημειώνει ο Διευθυντής Διασφάλισης Εσόδων ΟΑΣΘ, Χρήστος Χατζηγεωργίου. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι τα νέα εισιτήρια διατηρούν τα υφιστάμενα χαρακτηριστικά ασφαλείας, υπάρχει όμως και η προσθήκη του κωδικού QR, μέσω του οποίου θα δίνεται η δυνατότητα ελέγχου της γνησιότητάς τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ