Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Online κυνήγι θησαυρού από τη Νεολαία Αγίου Αντωνίου

Πρόκειται για μια καινοτόμο ιδέα της Νεολαίας Αγ. Αντωνίου για τη δημιουργική απασχόληση πολλών παιδιών, αλλά και ενηλίκων στο σπίτι.

Το πρώτο διαδικτυακό Κυνήγι Θησαυρού για όλες τις ηλικίες παρουσιάζει η Νεολαία Αγίου Αντωνίου και προσκαλεί όσους το επιθυμούν να λύσουν τους γρίφους μυστηρίου του χωριού.

«Πόσο καλά γνωρίζεις το χωριό; Πόσο καλός και καλή είσαι να λύνεις ένα μυστήριο; Λύσε τους γρίφους και βγες από τα Άδυτα και τα Κρυφά Δρομάκια του Χωριού».

Γρίφοι, κρυπτόλεξα, σταυρόλεξα, ιστορίες μυστηρίου χτίζουν ένα άκρως περιπετειώδες Διαδικτυακό Κυνήγι Θησαυρού με θέμα τον Άγιο Αντώνιο και την γεωγραφική και πολιτιστική του θέση.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια καινοτόμο ιδέα της νεολαίας Αγίου Αντωνίου για τη δημιουργική απασχόληση πολλών παιδιών, αλλά και ενηλίκων στο σπίτι.

Το παιχνίδι άνοιξε την Τετάρτη 20 Μαΐου και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την Δευτέρα 25 Μαΐου. Βρίσκεται στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας της Νεολαίας Αγίου Αντωνίου.

Δίνονται περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο διεξαγωγής του Παιχνιδιού. (Πατήστε εδώ)

Οδηγίες Παιχνιδιού:

Οδηγίες για τον τρόπο Παιχνιδιού του Πρώτου Διαδικτυακού Κυνηγιού Θησαυρού:

ΠΡΩΤΗ ΟΔΗΓΙΑ
Πριν ξεκινήσουμε το Παιχνίδι, έχουμε μαζί μας ένα χαρτί Α4 και ένα στυλό για να σημειώνουμε κάθε στοιχείο και απάντηση, όπως και την διαδρομή του Κυνηγιού.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΔΗΓΙΑ
Ακολουθούμε έναν-έναν τον κάθε γρίφο και προχωράμε στον επόμενο αφού βρούμε τον προηγούμενο για να μη χάσουμε κάποιο στοιχείο της συνολικής διαδρομής.

ΤΡΙΤΗ ΟΔΗΓΙΑ
Σε περίπτωση που κολλήσουμε σε κάποιον γρίφο και χρειαζόμαστε HINTS (Βοήθεια) στέλνουμε μήνυμα στη Σελίδα FB/INSTA/VIBER της Νεολαίας τον αριθμό του γρίφου και τη λέξη HINT.

ΤΕΤAΡΤΗ ΟΔΗΓΙΑ
Εάν δυσκολευτούμε με τη διαδικασία και χρειαστούμε κάποια παραπάνω διευκρίνιση καλούμε στο 6983441547 για βοήθεια.

ΠΕΜΠΤΗ ΟΔΗΓΙΑ
Διαβάζουμε προσεκτικά κάθε κείμενο, γρίφο ή φράση. Κάθε λέξη, φράση ή αριθμός έχουν τη σημασία τους.

ΕΚΤΗ ΟΔΗΓΙΑ
Κάθε φορά που βρίσκετε έναν γρίφο, πατάτε το κουμπί: ΕΠΟΜΕΝΟΣ. Εάν πατήσετε το κουμπί, δεν μπορείτε να γυρίσετε πίσω στον προηγούμενο γρίφο, γι’ αυτό πρώτα βρίσκουμε την απάντηση στον γρίφο μας και μετά προχωράμε στον επόμενο.

ΕΒΔΟΜΗ ΟΔΗΓΙΑ
Σε όποιο σημείο βρείτε κενό, το οποίο πρέπει να συμπληρώσετε, σημειώνετε την απάντηση στο χαρτί σας και απαντάτε συνολικά στο τέλος.

ΟΓΔΟΗ ΟΔΗΓΙΑ
Σε περίπτωση που βρείτε φωτογραφία με κείμενο για να εστιάσετε και να την δείτε καλύτερα πατάτε πάνω της και ζουμάρει.

ΕΝΑΤΗ ΟΔΗΓΙΑ
Πατάμε το κουμπί “ΠΑΙΞΕ” και ΦΥΓΑΜΕ!!

Σημείωση: Αφού στείλετε τις απαντήσεις σας συνολικά με την φόρμα, θα σας έρθει στο e-mail σας εάν απαντήσατε σωστά ή λάθος. Οπότε ταυτόχρονα με το παιχνίδι να έχετε ανοιχτό και το e-mail σας.