Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παρουσία Αναστασιάδη και Σακελλαροπούλου η Δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο (vid)

Σε εξέλιξη η Δοξολογία για τον διπλό εορτασμό του πολιούχου της πόλης και την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον οθωμανικό ζυγό.

Στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου έφτασαν πριν από λίγο η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να παραστούν στην καθιερωμένη δοξολογία για τον διπλό εορτασμό του πολιούχου της πόλης και την επέτειο απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον οθωμανικό ζυγό.

Την ΠτΔ υποδέχτηκαν τιμητικό άγημα από μαθητές της ΣΣΑΣ, εκπρόσωποι από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Απογόνων Μακεδονομάχων που φορούσαν παραδοσιακές στολές και η μπάντα του Γ' Σώματος Στρατού, η οποία παιάνισε τον εθνικό ύμνο. Και τους δύο αξιωματούχους συνόδευσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Παρόντες στην τελετή είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος προσήλθε στην εκκλησία φορώντας το διάσημο, εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών και τοπικών αρχών.

Λόγω των αυστηρών μέτρων επειδή βρίσκονται στη Δοξολογία δύο Πρόεδροι της Δημοκρατίας, όσοι πιστοί δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στην εκκλησία, βρίσκονται περιμετρικά του Ιερού Ναού.