Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πήγαν να χαλάσουν πλαστό 100ευρω σε ψιλικατζίδικο

Κατά τον εντοπισμό των συλληφθέντων βρέθηκαν στην κατοχή τους συνολικά οκτώ χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 100 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας.

Συνελήφθησαν από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ χθες το πρωί στην Καλαμαριά, δύο Πακιστανοί ηλικίας 18 και 16 ετών.

Οι δύο νεαροί εισήλθαν σε κατάστημα ψιλικών και αποπειράθηκαν να θέσουν σε κυκλοφορία αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονόμισμα ονομαστικής αξίας 100 ευρώ, όμως η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη, ενώ στη συνέχεια μπήκαν σε φούρνο και με παρόμοιο χαρτονόμισμα ίσης ονομαστικής αξίας πραγματοποίησαν αγορά προϊόντων λαμβάνοντας ως ρέστα γνήσια χαρτονομίσματα και νομίσματα.

Κατά τον εντοπισμό των συλληφθέντων βρέθηκαν στην κατοχή τους συνολικά οκτώ χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 100 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας, ενώ σε σακίδιο που κατείχε ο δεύτερος βρέθηκαν προϊόντα από το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και το χρηματικό ποσό των 183 ευρώ.

Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, προέκυψε ότι τον προηγούμενο μήνα, ένας εκ των συλληφθέντων με πρόφαση την αγορά προϊόντων από το παραπάνω κατάστημα ψιλικών, έθεσε σε κυκλοφορία ένα αμφιβόλου γνησιότητας  χαρτονόμισμα ονομαστικής αξίας 100 ευρώ.

φωτογραφία αρχείου