Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πώς θα δείτε τη μαύρη κωμωδία «Ο Πουπουλένιος» του ΚΘΒΕ

Πού μπορείτε να δείτε τη μαύρη κωμωδία του Μάρτιν Μακ Ντόνα «Ο Πουπουλένιος», σε σκηνοθεσία Μαίρης Ανδρέου - Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες

Τη μαύρη κωμωδία του Μάρτιν Μακ Ντόνα «Ο Πουπουλένιος», σε σκηνοθεσία Μαίρης Ανδρέου παρακολούθησε το κοινό στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στην πρεμιέρα του. 

Το έργο γράφτηκε το 2003 από τον Μάρτιν Μακ Ντόνα και έχει μεταφραστεί σε πάνω από δέκα γλώσσες, κέρδισε το βραβείο Olivier το 2004, ως το καλύτερο θεατρικό έργο της χρονιάς, το βραβείο Drama Desk Award, απέσπασε το βραβείο Κριτικών Θεάτρου της Νέας Υόρκης και βραβεία Tony.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για άνω των 16 ετών και μπορείτε να τη δείτε στο Φουαγιέ ΕΜΣ κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 19.00 ή Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00. Η διάρκεια της παράστασης είναι 120 λεπτά και δεν υπάρχει διάλειμμα. Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στο σύνδεσμο www.ntng.gr ή στο κεντρικό εκδοτήριο Βασιλικού Θεάτρου: Δευτέρα – Παρασκευή (08:30-21:30). Μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια και στο εκδοτήριο ΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους: Δευτέρα- Παρασκευή (11:00-19:00)

Η γενική είσοδος κοστίζει 10 ευρώ και το φοιτητικό εισιτήριο και για άτομα άνω των 65 ετών κοστίζει 8€. Το ομαδικό εισιτήριο (για κρατήσεις άνω των 10 ατόμων) κοστίζει 7€ και είναι απαραίτητη η προαγορά των εισιτηρίων, κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης (Δευτέρα- Παρασκευή, πρωινές ώρες τηλ.: 2315200012). Για ανέργους και μέλη Συλ. Υπαλ. Πολ. Β.Ε.: 5€. Για τα ΑμεΑ είναι δωρεάν με έκδοση εισιτήριου από τα ταμεία έως και 2 ώρες πριν από την παράσταση αυστηρά, με την επίδειξη σχετικής κάρτας.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Νίκος Κολοβός, αναφέρει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που το θεατρικό κοινό της χώρας μας θα κληθεί να έρθει αντιμέτωπο με την κοφτερή πένα του πολυδιάστατου καλλιτέχνη. Τούτο το παράξενο σαρκαστικό σύμπαν του Μακ Ντόνα, το σκοτεινό και συνάμα σαγηνευτικά ποιητικό, που ερευνά τη ζωή με επιθετικό τρόπο και ωμότητα στα όρια του ακραίου, έρχεται απροκάλυπτα να μας συνταράξει, στην ιστορία του βραβευμένου «Πουπουλένιου» τραβώντας το χαλί κάτω απ’ τα πόδια…»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία/ Σκηνικά- Κοστούμια: Μαίρη Ανδρέου
Μουσική: Γιάννης Τσεμπερλίδης
Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος
Βίντεο: Αθηνά Σωτήρογλου, Ευαγγελίνα Καρυοφύλλη
Βοηθός σκηνοθέτη/Επιμέλεια κίνησης: Ευανθία Σωφρονίδου
Β’ βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Τσολερίδης
Οργάνωση παραγωγής: Μαριλύ Βεντούρη

Διανομή
Τουπόλσκι Σπύρος Σαραφιανός
Κατούριαν Γιάννης Τσεμπερλίδης
Άριελ Γρηγόρης Παπαδόπουλος
Μίσαλ Χρίστος Στυλιανού

Φιγκυραν
Πράσινο Κοριτσάκι Ευαγγελίνα Καρυοφύλλη


Οι σκηνές του ΚΘΒΕ λειτουργούν ως covid free χώροι για θεατές που έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου. Για την είσοδό σας στην παράσταση είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικού νόσησης καθώς και πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα,
διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης). H προσέλευση ανήλικων (από 12 και άνω) προϋποθέτει την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και ανηλίκων (από 4 έως 11 ετών) αρνητικού self test με ισχύ 24 ωρών.