Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα με τη συγχώνευση στη ΔΟΥ Καλαμαριάς - Στον αέρα δεκάδες υποθέσεις

Οι υπηρεσίες της Η' ΔΟΥ μεταφέρθηκαν στη ΔΟΥ Καλαμαριάς αλλά υπηρεσιακά μέιλ με εκκρεμείς υποθέσεις ακόμα αναζητούνται...

Αρρυθμίες παρουσιάζονται μετά την πρόσφατη συγχώνευση της Η' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης με τη ΔΟΥ Καλαμαριάς, με τη μεταφορά της πρώτης στη δεύτερη.

Όπως πληροφορείται η Voria.gr, τα προβλήματα εντοπίζονται στο Τμήμα Μητρώου της Η' ΔΟΥ που μεταφέρθηκε, όπως και οι υπόλοιπες υπηρεσίες, στη ΔΟΥ Καλαμαριάς, καθώς δεν υπήρξε η σχετική πρόνοια  από τα κεντρικά υπολογιστικά συστήματα που ρυθμίζουν τη λειτουργία των εφοριών σε όλη τη χώρα.

Τι έχει συμβεί; Ως γνωστόν, με τη νέα διαδικασία της απευθείας αποστολής φορολογουμένων και επιχειρήσεων μέσω email στις ΔΟΥ, κάθε εφοριακός χρεώνεται συγκεκριμένες υποθέσεις τις οποίες καλείται να διεκπεραιώσει. Το πρόβλημα, ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση δημιουργήθηκε επειδή ορισμένοι υπάλληλοι της Η' ΔΟΥ δεν μεταφέρθηκαν στη ΔΟΥ Καλαμαριάς αλλά σε άλλες εφορίες για να συμπληρώσουν κενά στη στελέχωση υπηρεσιών που είχαν εντοπιστεί σε αυτές. Ωστόσο, τα υπηρεσιακά μέιλ τα οποία χρησιμοποιούσαν οι εν λόγω υπάλληλοι στην Η' ΔΟΥ δεν μεταφέρθηκαν στη ΔΟΥ Καλαμαριάς, με αποτέλεσμα δεκάδες υποθέσεις να βρίσκονται στον αέρα και οι φορολογούμενοι να ψάχνουν – μάταια προς το παρόν- να βρουν πού πρέπει να απευθυνθούν για να κλείσουν τις εκκρεμότητές τους.

Αναγκαίες, λοιπόν, οι συγχωνεύσεις, αν έτσι κρίνουν οι αρμόδιοι ότι οι εφορίες γίνονται πιο λειτουργικές, απαραίτητη η ηλεκτρονικοποίηση των υπηρεσιών αλλά όλα αυτά πρέπει να τρέχουν με την απαιτούμενη πρόνοια σε κεντρικό επίπεδο ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα και οι πολίτες να μην ταλαιπωρούνται.

Η ΑΑΔΕ, λοιπόν, καλείται να λύσει το ταχύτερο δυνατό το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά να δώσει τις απαιτούμενες παρατάσεις για τις υποθέσεις που σημειώνεται καθυστέρηση χωρίς να έχουν ευθύνη οι φορολογούμενοι.