Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φως σε 10χρονο κορίτσι δίνει η 21χρονη Έμμα - Έγινε η μεταμόσχευση

Σήμερα το πρωί στο «Παπαγεωργίου» έγινε η μεταμόσχευση τους ενός κερατοειδούς ενώ ο δεύτερος βρίσκεται προς μεταμόσχευση στο «ΑΧΕΠΑ».

Φως σε ένα 10χρονο κορίτσι έδωσε η 21χρονη Έμμα που έχασε τη ζωή της σε παράσυρση στην Καμάρα, στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι γονείς της δώρισαν τους κερατοειδείς των ματιών της.

Σημερα το πρωί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» έγινε η μεταμόσχευση τους ενός κερατοειδούς ενώ ο δεύτερος βρίσκεται προς μεταμόσχευση στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ».

Ο καθηγητής και διευθυντής της Β' πανεπιστημιακής κλινικής και διευθυντής μεταμοσχευτικού κέντρου κερατοειδούς του «Παπαγεωργίου» Νικόλαος Ζιάκας εμφανώς συγκινημένος μίλησε για την επέμβαση και για το δώρο ζωής που έκανε η 21χρονη Εμμα και οι γονείς της. Η 10 Χρόνη σε ηλικία 2,5 ετών τραυματίστηκε στο ένα μάτι της κατά τη διάρκεια παιχνιδιού μέσα στο σπίτι της με αποτέλεσμα να χάσει την όρασή της και να αρχίσουν τα προβλήματα. Πριν από πέντε χρόνια το κοριτσάκι είχε υποβληθει από τον ίδιο γιατρό σε μεταμόσχευση κερατοειδούς σε άλλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ωστόσο δεν μπόρεσε να κρατήσει το μόσχευμα. Σήμερα, ο ίδιος είναι αισιόδοξος και πιστεύει ότι όλα θα πάνε καλά και το 10χρονο κοριτσάκι θα μπορέσει να βλέπει.

«Ο λήπτης είναι ένα παιδί 10 χρονών που πρακτικά ταλαιπωρείται εδώ και πολλά χρόνια, κάνει διάφορες επεμβάσεις και σήμερα ελπίζω να είναι η τελευταία η οποία πήγε πολύ καλά και ελπίζουμε το καλύτερο. Η μικρή τραυματίστηκε σε ηλικία 2,5 ετών, έχει κάνει ήδη μια μεταμόσχευση η οποία χάθηκε, έχει κάνει άλλες τρεις επεμβάσεις και ελπίζουμε σήμερα να είναι η τελευταία γιατί η μεταμόσχευση πήγε πολύ καλά και ο δότης είναι πολύ νέος», είπε ο κ. Ζιάκας προσθέτοντας ότι η μικρή είναι από περιοχή της νότιας Ελλάδας.

Ο κ. Ζιάκας αναφέρθηκε και σε άλλες τρεις μεταμοσχευσεις που θα γίνουν την προσεχή Πέμπτη «όλες από νέους δότες» και δεν λησμόνησε να μιλήσει εμφανώς συγκινημένος για την οικογένεια της 21χρονης Έμμας ότι «αυτό είναι ένα μήνυμα όταν μια οικογένεια παίρνει το θάρρος να δώσει μοσχεύματα ακολουθούν κι άλλοι το παράδειγμα τους».

«Όταν έχουμε έναν δότη τόσο νέο και μια οικογένεια παίρνει μια τετοια απόφαση μέσα σε έναν χαμό οικογενειακό να δωρίσει τα όργανα της 21χρονης κοπέλας πάντα μου προκαλεί συγκίνηση μια τέτοια απόφαση», είπε ο κ. Ζιάκας.