Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέες πορείες για την επέτειο δολοφονίας του Γρηγορόπουλου (φωτο + vid)

Δύο πορείες υπό άστατες καιρικές συνθήκες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Υπό άστατες καιρικές συνθήκες, με έντονη βροχόπτωση κατά διαστήματα πραγματοποιούνται δύο πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου που σαν σήμερα πριν 13 χρόνια έπεσε νεκρός από το όπλο του αστυνομικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων και διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα.

Μετά τις 18.30 άτομα από αναρχικές συλλογικότητες που είχαν συγκεντρωθεί στην Καμάρα, ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Τα άτομα φωνάζουν συνθήματα όπως «στις δολοφονίες του κράτους και του κεφαλαίου, απαντάμε με Δεκέμβρηδες».

Λίγο αργότερα ξεκίνησε και η δεύτερη πορεία από μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, και φοιτητικών συλλόγων, με συνθήματα κατά της αστυνομίας του κράτους αλλά και της κυβερνητικής πολιτικής. 

Η πορεία κινήθηκε μέσω της Εγνατίας, προς την Αγίας Σοφίας και την Τσιμισκή και στη συνέχεια οι διαδηλωτές, κατέληξαν στο ΥΜΑΘ, όπου φώναξαν συνθήματα.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου. Οι συγκεντρωμένοι είχαν σηκώσει πανό με μηνύματα κατά της κρατικής καταστολής και με το σύνθημα «Ο Αλέξης ζει, στους αγώνες της νεολαίας».