Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η ιστορία κακοποιημένης γυναίκας - «Φοβάμαι για τα παιδιά μου»

Τον εφιάλτη που ζει τα τελευταία εννέα χρόνια με πρωταγωνιστή τον εν διαστάσει σύζυγό της διήγηθηκε στο δικαστήριο ένα θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που φτάνουν καθημερινά στις δικαστικές αίθουσες της Θεσσαλονίκης, με τις καταγγελίες ή - σε ορισμένες περιπτώσεις - τις αλληλομηνύσεις συζύγων και συντρόφων να αποτελούν συχνά την πλειονότητα των υποθέσεων που εκδικάζονται στα Αυτόφωρα.

Σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε έναν 38χρονο από την Αλβανία σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, αποφασίζοντας μάλιστα να εκτίσει τους τρεις μήνες και να ανασταλεί το υπόλοιπο μέρος της ποινής. Αποφάσισε ωστόσο να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση καθιστώντας ουσιαστικά άκυρη την ποινή ως προς το σκέλος της φυλάκισης.

«Φοβάμαι να πάω μέχρι το σούπερ μάρκετ, έφτασε να έρθει ακόμα και στη δουλειά μου και να με απειλήσει ότι θα με σκοτώσει. Επί εννέα χρόνια με χτυπάει. Είμαι τρομοκρατημένη για εμένα και τα παιδιά μου», είπε κλαίγοντας στην κατάθεσή της στο δικαστήριο η εν διαστάσει σύζυγός του.

Ο ίδιος στην απολογία του ισχυρίστηκε πως η καταγγέλλουσα λέει ψέματα και ποτέ δεν πήγε στον χώρο εργασίας της. «Δεν ξέρω γιατί ήθελε να χωρίσουμε και να φύγω από το σπίτι, εγώ ήθελα μόνο το καλό των παιδιών μας», είπε στο δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι ο 38χρονος έχει καταδικαστεί και στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου του ενώ εκκρεμούν και άλλα δικαστήρια.