Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο ΕΔΥΕΘ για τη Μ. Ανατολή-Κάλεσμα και από ΠΑΜΕ

Η ΕΔΥΕΘ καλεί σε συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη το προσεχές Σάββατο για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Κάλεσμα απευθύνει και το ΠΑΜΕ.

Συλλαλητήριο «ενάντια στη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις Βάσεις, αλλά και ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ» διοργανώνει η ΕΔΥΕΘ το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα με σχετική ανακοίνωση η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί φορείς, συλλόγους και εργατικά συνδικάτα να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 11 στο άγαλμα Βενιζέλου.

«Οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, με την εγκληματική επίθεση των ΗΠΑ,  την υπογραφή της συμφωνίας με το Ισραήλ για τον Eastmed, την κλιμακούμενη Τουρκική επιθετικότητα, δείχνουν πεντακάθαρα την επικίνδυνη για το λαό μας πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στον στρωμένο δρόμο που βρήκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης και προστίθεται: «Έδωσαν γη και ύδωρ στους Αμερικάνους γεμίζοντας βάσεις όλη την Ελλάδα, ενισχύοντας τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδα, που διαχρονικά έχει εκπληρώσει βρώμικο ρόλο σε όλους τους πολέμους κι επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία.

Απαιτούμε:

• Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.

• Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας.

• Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

• Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».