Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΑΡΔΑΜΑΝΕΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΪΒΟΝΤΙΝΑ

Την Ντράγκανα Μιλόσεβιτς υποδέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Καλαμαριάς - Βλέψεις για συνεργασία με σκοπό την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού

Την υπουργό Πολιτισμού της Βοϊβοντίνα, μία αυτόνομη επαρχία της Σερβίας, Ντράγκανα Μιλόσεβιτς, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, προκειμένου να συζητήσουν για το πλαίσιο συνεργασίας που πρόκειται να αναπτύξουν οι δύο πλευρές.

«Η επόμενη χρονιά είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για την Καλαμαριά, η οποία θα έχει την επέτειο συμπλήρωσης 100 χρόνων από το 1922, όσο και τη Βοϊβοντίνα, που η πρωτεύουσά της το Νόβι Σαντ θα είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Προσβλέπουμε στην ανάδειξη της πολιτιστικής  μας κληρονομιάς, των ανθρώπων μας και όλης αυτή της μνήμης που έχει συσσωρευτεί στους τόπους μας», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Από την πλευρά της η κ. Μιλόσεβιτς κάλεσε τον κ. Δαρδαμανέλη στην επαρχία της Βοϊβοντίνα, ώστε να υπογράψουν το σύμφωνο συνεργασίας των δύο πλευρών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που μπορεί να γίνει άμεσα και να έχει νόημα, είναι να αναδείξουμε τον ελληνικό πολιτισμό στη Σερβία και το αντίστροφο, αλλά και μαζί να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να αναδειχθούν μέσα από αυτό τα κοινά σημεία των δύο πολιτισμών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει αδελφοποιηθεί ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Καλαμαριάς «Οι Μύθριοι» με τον Πολιτιστικό και Καλλιτεχνικό Σύλλογο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, του Νόβι Σαντ.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν η Γενική Γραμματέας του δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα, ο Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Κυρατζής, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Βάσω Νικολέττου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Ευάγγελος Τσακμακίδης και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου Καλαμαριάς «Οι Μύθριοι», Φωτεινή Τζιδημοπούλου.

Την υπουργό Πολιτισμού της Βοϊβοντίνα πλαισίωναν, η υφυπουργός Στάνισλαβ Ραντούλοβιτς,  η Διευθύντρια του μουσείου της Βοϊβοντίνα Τάνια Στάνκοβιτς και στενοί της συνεργάτες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ