Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρεις Πακιστανοί για πώληση λαθραίων καπνικών

Σε βάρος τους αλλά συνεργού που αναζητείται σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα και απείθεια.

Λαθραία πακέτα τσιγάρα πουλούσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αλλοδαποί που εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές αρχές. Τρία άτομα συνελήφθησαν τη Δευτέρα στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου λαθραίων καπνικών προιόντων.

Σε βάρος τους, αλλά και συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του Νόμου Περί Τελωνειακού Κώδικα και απείθεια.

Πρόκειται για αλλοδαπούς άντρες, με καταγωγή από το Πακιστάν οι οποίοι, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και πουλούσαν πακέτα τσιγάρα που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, κατευθύνοντας τους υποψήφιους αγοραστές σε συγκεκριμένο σημείο πώλησης, όπου δύο εκ των δραστών τους προμήθευαν με αδασμολόγητα τσιγάρα, όσο τρίτος εξ’ αυτών επόπτευε τον περιβάλλοντα χώρο προκειμένου να αποφύγουν πιθανή αστυνομική επιχειρησιακή δράση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.