Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ

Η ανακατασκευή, αναμόρφωση και ανάπλαση του άξονα της οδού Επταπυργίου, στην περιοχή των Συκεών μπαίνει στην τελική ευθεία - Τι προβλέπει το έργο

Στην τελική ευθεία για τη δημοπράτησή του μπαίνει ένα μεγάλο έργο στη δυτική Θεσσαλονίκη, η ανακατασκευή, αναμόρφωση και ανάπλαση του άξονα της οδού Επταπυργίου, στην περιοχή των Συκεών.

Το έργο, το οποίο εντάχθηκε και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με προϋπολογισμό 15,4 εκ. ευρώ, αφορά στον περιβαλλοντικό ανασχεδιασμό της οδού Επταπυργίου -από την οδό Ανθέων μέχρι την οδό Α. Παπανδρέου- και των κάθετων σε αυτήν οδών, καθώς και τμήματα των οδών Ρήγα Φεραίου και Οδ. Φωκά, με τη δημιουργία ενός άξονα γραμμικού πρασίνου. Επίσης, αφορά και στους περιμετρικούς χώρους συνάθροισης κοινού, όπως πάρκα, εκκλησίες, πολιτιστικά κέντρα κλπ., αλλά και χώρους πρασίνου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του δήμου Νεάπολης Συκεών Στέλιο Γκατζέ το έργο θα δημοπρατηθεί προς τα μέσα Σεπτεμβρίου. Εκτιμάται, σύμφωνα με τον ίδιο, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών, θα υπάρχει ανάδοχος του έργου προς τα τέλη Νοέμβρη, με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουμε ενστάσεις.

Η πλήρης ανακατασκευή, αναμόρφωση και ανάπλαση ολόκληρου του άξονα της οδού Επταπυργίου, συμπεριλαμβανομένης της νησίδας και των 40 κάθετων δρόμων ήπιας κυκλοφορίας που την τέμνουν, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, από τη στιγμή υπογραφής της σύμβασης, μέσα σε διάστημα περίπου δύο ετών.

Στόχος της όλης παρέμβασης, σε έκταση περίπου 290.000 τετραγωνικών μέτρων, είναι να αναβαθμιστεί ο χαρακτήρας της περιοχής και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων παράλληλα με την αύξηση του δείκτη πρασίνου.

Σημειώνεται ότι η προώθηση του έργου έγινε σε συνεργασία των υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης Συκεών με τη Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης, η οποία επιμελήθηκε την όλη μελέτη, με τον πλήρη φάκελο, που περιλαμβάνει και την έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.