Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Της πήρε 2.700 ευρώ από τον λογαριασμό της και έκανε... τα ψώνια του

Επιτήδειος υπέκλεψε τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας 46χρονης και αφαίρεσε από το λογαριασμό της χρηματικό ποσό άνω των 2.700 ευρώ.

Συνολικά τέσσερις υποθέσεις για απάτη σε βάρος πολιτών που συνέβησαν το τελευταίο διάστηνα κατάφεραν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης.

Παράλληλα σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος έξι ατόμων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός 30χρονου αλλοδαπού, ο οποίος υπέκλεψε τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας 46χρονης και αφαίρεσε από το λογαριασμό της χρηματικό ποσό άνω των 2.700 ευρώ, πραγματοποιώντας 26 ηλεκτρονικές αγορές.

Ακόμα σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών ηλικίας 32 και 37 ετών, διότι ανήρτησαν απατηλή αγγελία πώλησης συλλεκτικών χαρτονομισμάτων και ενώ έλαβαν χρηματικό ποσό από 38χρονο, δεν προέβησαν στην αποστολή του χαρτονομίσματος.

Ένας 27χρονος, προσποιήθηκε εκπρόσωπο εταιρείας και έλαβε από 41χρονη ως αντίτιμο αγοράς ηλεκτρικού ποδηλάτου χρηματικό ποσό άνω των 2.000 ευρώ, χωρίς να αποστείλει το προϊόν.

Τέλος, δύο γυναίκες 33 και 39 ετών, επιχείρησαν να αποσπάσουν κινητό τηλέφωνο το οποίο είχε αναρτήσει σε αγγελία πώλησης 39χρονος ημεδαπός, αναφέροντάς του ψευδώς ότι έχουν καταθέσει χρηματικό ποσό για την αγορά του.

Οι σχετικές δικογραφίες υποβλήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.