Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021
x

ΘΗΒΑ: ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ 16ΧΡΟΝΗΣ

Σε περιπτώσεις Covid, δεν διεξάγεται ιατροδικαστική εξέταση ωστόσο με εντολή εισαγγελέα πραγματοποιήθηκε στην 16χρονη μαθήτρια.

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η νεκροψία - νεκροτομή της 16χρονης που έφυγε από τη ζωή εξαιτίας των επιπλοκών από κορωνοϊό στο νοσοκομείο της Θήβας.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε αλλοιώσεις μυοκαρδίου ως αιτία θανάτου της Μαργαρίτας, όπως μετέδωσε το Star.

Σαφείς απαντήσεις, ωστόσο, θα δώσουν οι ιστολογικές εξετάσεις επειδή η ανήλικη είχε κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις Covid, δεν διεξάγεται ιατροδικαστική εξέταση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, επειδή η οικογένεια του παιδιού από την πρώτη στιγμή μιλούσε για ιατρικό λάθος, ο εισαγγελέας διέταξε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Για την υπόθεση έχει οριστεί και δικηγόρος.

«Ένας αιφνίδιος καρδιακός θάνατος σε παιδιά στις περισσότερες περιπτώσεις σημαίνει μια συγγενή καρδιοπάθεια ή μία αρρυθμία. Εάν όμως υπάρχουν υποκείμενα νοσήματα ή μια νόσος Covid θα πρέπει να προσανατολιστούμε και προς αυτό το πεδίο» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Τι καταγγέλλει ο αδερφός της 16χρονης

Ο αδελφός της ανήλικης έχει καταγγείλει ότι ενώ το κορίτσι είχε βγει θετικό στον κορωνοϊό, ο παιδίατρος που την εξέτασε είπε πως έχει φαρυγγίτιδα και της χορήγησε φαρμακευτική αγωγή.

Έχει αναφέρει ακόμα, μιλώντας στον Alpha, ότι είχαν ενημερώσει τους γιατρούς πως η αδερφή του έπασχε από υποκείμενο νόσημα (διαβήτη), αλλά δεν της δόθηκε η πρέπουσα ιατρική προσοχή.

«Αν τον δω μπροστά μου θα ψάχνει να κρυφτεί» είχε δηλώσει ο νεαρός.

«Είχε τα πιο κλασικά συμπτώματα κορωνοϊού, βήχα και πυρετό, που μας τα λένε και τα ξέρουμε από την αρχή», σύμφωνα με τον ίδιο.

«Ο θάνατος δεν κάνει διακρίσεις, ούτε είναι δίκαιος, ούτε είναι στοργικός. Σε χτυπά εκεί που δεν το περιμένεις. Ο κορωνοϊός είναι ανάμεσά μας, είναι κάτι φοβερό» είχε υπογραμμίσει.

Η 16χρονη Μαργαρίτα θεωρείται το νεότερο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ