Skip to main content

Τα μισά ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου

Θα ξαναλειτουργήσουν με το 40% των κλινών τους - Τα υπόλοιπα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης θα ανοίξουν μέχρι την 1η Ιουλίου

Ένα στα δύο ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας στη Θεσσαλονίκη, όπως προβλέπει η κυβερνητική απόφαση, ετοιμάζεται να ανοίξει τη Δευτέρα, 1 Ιουνίου, με τα υπόλοιπα να ανοίγουν σταδιακά μέχρι την 1η Ιουλίου. 

Μάλιστα θα ανοίξουν και πάλι τις πύλες τους σε πρώτη φάση με το 40% των κλινών τους.

Τόσο το θολό τοπίο σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύσουν από εδώ και στο εξής για τα ξενοδοχεία, όσο και η έλλειψη ενδιαφέροντος για κρατήσεις ώθησαν τους ξενοδόχους της Θεσσαλονίκης να λάβουν αυτή την απόφαση.

Όπως τονίζει μιλώντας στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος τη Δευτέρα θα λειτουργήσει το 50% των ξενοδοχείων της πόλης. Εξάλλου, αρκετά ξενοδοχεία πέντε αστέρων μεταξύ των οποίων το Μακεδονία Παλάς, το The Met και το Grand Hotel δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα αλλά θα επανεκκινήσουν σταδιακά το επόμενο διάστημα και μέχρι την 1η Ιουλίου.

Ανήσυχοι για την επόμενη ημέρα

Οι ξενοδόχοι, απόλυτα εναρμονισμένοι με τις νέες συνθήκες, που έχουν προκύψει εξαιτίας του κορωνοϊού, έχουν εφαρμόσει όλα όσα έχουν διαρρεύσει σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Μη έχοντας όμως τις απαραίτητες διευκρινίσεις, εμφανίζονται ανήσυχοι για το μέλλει γενέσθαι καθώς δεν μπορούν να κάνουν προβλέψεις για το ποια θα είναι και αν θα υπάρχει κίνηση  το επόμενο διάστημα.

«Εδώ και λίγες ημέρες κάτι αρχίζει δειλά - δειλά να κινείται. Οι κρατήσεις είναι περισσότερες από τις ακυρώσεις, ωστόσο είναι αδύνατη η οποία πρόβλεψη. Μέχρι τις 15 Ιουλίου δεν υπάρχουν κρατήσεις. Μέχρι τότε τα ξενοδοχεία θα δουλέψουν με ότι προκύψει την τελευταία στιγμή» σημειώνει ο κ. Μανδρίνος υπογραμμίζοντας πως σημαντικό ρόλο θα παίξει και το ποια θα είναι η έλευση των Γερμανών, δεδομένου πως στις 15 Ιουνίου ανοίγει το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώθηκε από το υπουργείο Τουρισμού, η λίστα με τις χώρες, που από τις 15 Ιουνίου, «ανοίγουν τα σύνορα» για τους τουρίστες, με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε: Οι 29 χώρες από τις οποίες θα δεχόμαστε τουρίστες από 15 Ιουνίου

Στους κόλπους της Ένωσης βρίσκονται 87 ξενοδοχεία ενώ το σύνολο των ξενοδοχείων του νομού Θεσσαλονίκης, αγγίζει τα 140.