Skip to main content

Το Ηράκλειο διεκδικεί τον τελικό του UEFA Conference League

Ο τρίτος τη τάξει ποδοσφαιρικός θεσμός της Ευρώπης μετά το Champions League και το Europa League ξεκινά και επίσημα από τη μεθεπόμενη σεζόν.

Κατατέθηκε σήμερα στην UEFA ο φάκελος υποψηφιότητας της χώρας μας για τον τελικό του Conference League 2021-22 ή 2022-23 στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Τον φάκελο κατέθεσαν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η ΕΠΟ, ενώ στη σύνταξή του συνέδραμαν τα υπουργεία Πολιτισμού, Προστασίας του Πολίτη, Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας, Υγείας και Ναυτιλίας, όπως και το ΕΣΚΑΝ, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια, η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας, αλλά και η ΠΑΕ ΟΦΗ, που παραχωρεί δωρεάν τα προπονητήριά της.

Ο φάκελος εκπονήθηκε από στελέχη της ΓΓΑ, της ΕΠΟ, του τοπικού Δήμου και τεχνοκράτες εθελοντές του Ηρακλείου, υπό την εποπτεία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εργάστηκαν επί τέσσερις μήνες, χωρίς να ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το UEFA Conference League είναι η νεοσύστατη ετήσια διασυλλογική ποδοσφαιρική διοργάνωση, που θα αρχίσει το 2021. Οι ομάδες θα προκρίνονται στη διοργάνωση με βάση την επίδοσή τους στα εθνικά πρωταθλήματα και κύπελλα της Ευρώπης, ενώ θα είναι η τρίτη ποδοσφαιρική διοργάνωση στην Ευρώπη, μετά το Champions League και το Europa League.

Εκτός της ελληνικής υποψηφιότητας, ενδιαφέρον για την ανάληψη διοργάνωσης των δύο τελικών έχουν εκδηλώσει επίσης η Αλβανία (Τίρανα), η Βόρεια Μακεδονία (Σκόπια) και η Γαλλία (Σεντ Ετιέν).

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η διαδικασία τεχνικής αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων και επισκέψεων στις υποψήφιες πόλεις θα ολοκληρωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ η απόφαση ανάθεσης της διοργάνωσης των δύο τελικών από την Εκτελεστική της Επιτροπή θα ανακοινωθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2020.