Skip to main content

Το παράνομο εμπόρευμα από το Αφρίν και οι τιμές στην τουρκική αγορά

Η συνάντηση Γαβρόγλου - Πατριάρχη, η δήλωση του προέδρου των Αλβανοτσάμηδων και η «ανεπιθύμητη» Κύπρια ευρωβουλευτής στην Αλβανία.

Η ευκολία με την οποία διαστρεβλώνει την πραγματικότητα η Αριστερά, είναι απίστευτη. Είπε ο Γαβρόγλου, μετά την επίσκεψή του στον Πατριάρχη: «Άκουσα τους προβληματισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχου, θα μεταφέρω τους προβληματισμούς, πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις η επιδίωξή μας είναι ο διάλογος».

Πότε έκαναν διάλογο, και με ποιον; Στη Συμφωνία των Πρεσπών; Στην περιθωριοποιημένη Συμφωνία με τους Αλβανούς; Στο ασφαλιστικό; Στο μεταναστευτικό; στα θέματα Παιδείας που προΐσταται ο Γαβρόγλου και υπογράφει φιλοτουρκικές τροπολογίες; Πού γίνεται αυτός ο διάλογος και δεν τον παίρνουμε μυρωδιά;

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος των Αλβανοτσάμηδων - PDIU, Σφετίμ Ιντρίζι, αναφέρει ότι ενοχλήθηκε από την απουσία του αλβανικού κράτους «όταν είδαμε την εμφάνιση των εκκλήσεων των εθνικιστών για την Βόρεια Ήπειρο: "Τσεκούρι και φωτιά στα αλβανικά σκυλιά" και "Το αίμα μας καλεί να κάψουμε Αλβανούς", "Η Βόρειος Ήπειρος είναι ελληνική"».

Τον αρνητισμό του για τις πρωτοβουλίες του Εμανουέλ Μακρόν έδειξε ο Αμερικανός πρόεδρος, δηλώνοντας ότι δεν σκοπεύει να συμμετάσχει στο "Φόρουμ για την Ειρήνη" την Κυριακή το απόγευμα, επειδή είναι συνδεδεμένο με την πολυπολιτισμικότητα.

Ο Μουράτ Ναρίν, ιδρυτικό μέλος του Τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου Ελιάς και Ελαιολάδου, δήλωσε πως θα πάνε 50 χιλιάδες περίπου τόνοι λαθραίου ελαιόλαδου από το Άφριν, κι αυτό αναστάτωσε τις τιμές στην εσωτερική αγορά της Τουρκίας. Και αναρωτιέται ο άνθρωπος:

«Το λάδι από τη Συρία έρχεται πλήρως μέσω παράνομων οδών. Σε συνθήκες πολέμου ποιος μαζεύει λάδι και πώς το φέρνουν στην χώρα; Χωρίς να καταγράφεται και χωρίς φόρους πώς μπαίνει στην αγορά; Λέγεται πως θα έρθουν στην χώρα 50.000 τόνοι λαδιού. Το ένα πέμπτο δηλαδή της συγκομιδής της Τουρκίας. Οι 50.000 τόνοι είναι φορτίο για 2.500 φορτηγά TIR».

Άκου Μουράτ. Όταν είναι μπλεγμένη η οικογένεια Ερντογάν στο πλιάτσικο, τα 2.500 φορτηγά με το παράνομο εμπόρευμα δεν τα ελέγχει κανείς. Να μη σου πω ότι μπορεί νάχουν και αστυνομική προστασία τα φορτηγά. Το θέλει το εμπόρευμα ο Ερντογάν, γνωστός άλλωστε στο "λάδωμα".

O πρώτος μουσουλμάνος ορκίστηκε στην Ελληνική Αστυνομία. Πρόκειται για τον νεαρό Ισμαήλ Τζεβτζέτ, από τη Θράκη, που εισήχθη στη σχολή δοκίμων αστυφυλάκων μέσω του συστήματος των πανελλαδικών εξετάσεων.

Μέτωπο με την Ευρώπη ανοίγει η αλβανική κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας ανεπιθύμητη την Κύπρια Ευρωβουλευτή, Ελένη Θεοχάρους η οποία βρέθηκε στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα αλλά και στο πλευρό της οικογένειάς του από την πρώτη στιγμή.

Η Θεοχάρους, που παρακολουθεί την πορεία της γειτονικής χώρας δεκαετίες τώρα, ως αρμόδια για την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε., δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει να γνωστοποιεί τα όσα υφίστανται οι Βορειοηπειρώτες από τις εις βάρος τους βιαιότητες της αλβανικής κυβέρνησης. «Η επίθεση της αλβανικής κυβέρνησης εναντίον μου αποτελεί τίτλο τιμής για μένα», είπε η Θεοχάρους.

Σε ποιες πλάτες στηρίζεται ο Έντι Ράμα και συμπεριφέρεται τόσο εχθρικά εναντίον της Ελλάδας; Στηρίζεται σε Ερντογάν και Σόρος; Εκτός κι αν όλα είναι αποτελέσματα του παρανοϊκού μυαλού του. Ή κατάλαβε ότι έχει να κάνει με πρόθυμους και βολικούς γείτονες και συμπεριφέρεται ανάλογα.