Skip to main content

Το sea smoke... εξαφάνισε νησιά στις Κυκλάδες - Μαγικές εικόνες από τη Σαντορίνη

Απίστευτες είναι οι εικόνες από τα νησιά των Κυκλάδων λόγω του φαινομένου «Sea Smoke» - Δείτε τις μαγευτικές φωτογραφίες

Απίστευτες είναι οι εικόνες από τα νησιά των Κυκλάδων, από τις πρώτες πρωινές ώρες, λόγω του φαινομένου Sea Smoke που «εξαφάνισε» Σύρο, Τήνο, Σαντορίνη, Σέριφο και άλλα νησιά σήμερα.

Ο λευκός καπνός σκέπασε τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων δίνοντας εξαιρετικά καλαίσθητα στοιχεία, για τους λάτρες της φωτογραφίας, σύμφωνα με το cyclades24.gr.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι κάποιες φωτογραφίες από τη Σαντορίνη, τις οποίες ο Παναγιώτης Μυτιληναίος ανάρτησε στο Facebook.



Τι είναι το φαινόμενο «Sea Smoke»

Το φαινόμενο αυτό, γνωστό και ως Sea Smoke, δημιουργείται όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά της εξωτερικής θερμοκρασίας με αυτή της θάλασσας.

Αυτή την εποχή οι θάλασσες στις Κυκλάδες είναι ακόμα ζεστές ενώ αντίθετα η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες είναι χαμηλή με αποτέλεσμα οι υδρατμοί να ψύχονται και να παραμένουν στην επιφάνεια του νερού για περισσότερη ώρα.

Φωτογραφίες από τη Σύρο

Στη Σύρο, η ομίχλη επηρέασε μέχρι και την προσέγγιση των πλοίων, μιας και το σύννεφο το πρωί της Παρασκευής σκέπασε το λιμάνι της Ερμούπολης, δημιουργώντας δυσκολίες στις κινήσεις των πλωτών.

Το πέπλο ομίχλης εξαφάνισε και τη Σέριφο!