Skip to main content

Τουρκία: Μπαίνουν σε καραντίνα Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνη

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από όλους στις λαϊκές , στα σούπερ μάρκετ και στους χώρους εργασίας.

Σε καραντίνα μπαίνουν από απόψε τα μεσάνυχτα (3/4/2020) μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, ανάμεσα στις οποίες η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη, η Άγκυρα και το Ικόνιο.

Tις ανακοινώσεις έκανε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως από απόψε κλείνουν οι είσοδοι και οι έξοδοι των πόλεων αυτών της Τουρκίας για αυτοκίνητα και λεωφορεία. Εξαιρούνται της απαγόρευσης τα φορτηγά τροφοδοσίας και τα φορτηγά transit.

Ανακοίνωσε εξάλλου ότι απαγορεύεται η έξοδος από το σπίτι όσων είναι κάτω από 20 χρονών. Ήδη έχει απαγορευτεί η έξοδος από το σπίτι για τους άνω των 65, υπενθύμισε ο πρόεδρος Ερντογάν.

Παράλληλα ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από όλους στις λαϊκές , στα σούπερ μάρκετ και στους χώρους εργασίας.

Επίσης ανέφερε πως θα είναι υποχρεωτική η διατήρηση της «κοινωνικής απόστασης» τριών βημάτων όσων κυκλοφορούν στους δρόμους.

Υπενθυμίζεται πως απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Κωνσταντινούπολη έχει ζητήσει ο Δήμαρχός της Εκρέμ Ιμάμογλου, ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τον Ερντογάν.

Διαβάστε ακόμα: Καλπάζει ο κορωνοϊός στην Τουρκία-69 θάνατοι σε 24 ώρες