Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021
x

ΤΤΕ: ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ 5 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

Το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε τη διάθεση ποσού 5 εκατ. ευρώ ως συνεισφορά στο έργο της αποκατάστασης των ζημιών των πληγέντων.

Τη διάθεση ποσού 5 εκατ. ευρώ ως συνεισφορά στο έργο της αποκατάστασης των ζημιών και της ενίσχυσης των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές, αποφάσισε η Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης.

Συγκεκριμένα, το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, το οποίο συνήλθε εκτάκτως λόγω του επείγοντος σε ειδική σύνθεση την Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021 μετά από πρόσκληση του Προέδρου του και Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, αφού εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τη μεγάλη οικονομική και οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε από τις πρόσφατες πυρκαγιές, αποφάσισε τη διάθεση αυτού του ποσού. ως συνεισφορά της Τράπεζας στο έργο της αποκατάστασης των ζημιών και της ενίσχυσης των πληγέντων.

Το ποσό αυτό θα κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομικών που συνεστήθη στην Τράπεζα της Ελλάδος με τίτλο «Λογαριασμός Κρατικής Αρωγής – Εισφορές Ιδιωτών» του ν. 4797/2021 (Α’ 66) και ΙΒΑΝ: GR 9501000230000002341227461, με στόχο τη στήριξη και ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ