Skip to main content

Βέροια: Κλαδί πλατάνου κατέστρεψε παγκάκι και κάγκελα - «Ακούστηκε σαν πυροβολισμός» (vid)

Ένας τεράστιος βραχίονας πλατάνου έπεσε σε πλατεία της Βέροιας τα ξημερώματα - Προκάλεσε ζημιές, συνεργεία του δήμου στο σημείο (φωτο+video)

Ένα τεράστιο κλαδί πλατάνου έπεσε και κατέστρεψε ένα παγκάκι και σιδερένια κάγκελα στην πλατεία Ελιάς, στον δήμο Βέροιας.

Ο βραχίονας του πλατάνου έπεσε στις 04:00, ώρα που δεν βρισκόταν κόσμος στην πλατεία, όμως... κατάφερε να ξυπνήσει αρκετούς εξ αυτών που μένουν στην περιοχή. Μάλιστα, όπως περιγράφει κάτοικος της περιοχής στη Voria.gr, «όταν έπεσε ακούστηκε σαν πυροβολισμός και τρόμαξε αρκετούς που εκείνη την ώρα μπορεί να κοιμόντουσαν».

Ο ίδιος παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για το περιστατικό, καθώς, όπως υπογραμμίζει, πρόκειται για μία πολυσύχναστη περιοχή στην οποία λόγω της ώρας της πτώσης δεν υπήρχαν άνθρωποι.

Το πρωί βρέθηκαν συνεργεία του δήμου Βέροιας τα οποία περισυνέλλεξαν το κλαδί του πλατάνου.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Βέροιας Βασίλης Παπαδόπουλος τέτοια δένδρα όπως ο πλάτανος είναι όμορφα αλλά επικίνδυνα εντός του αστικού ιστού. «Μία φωλιά από ζωήφια έκανε τη ζημιά. Έπαιρνε νερό ο βραχίονας με αποτέλεσμα σιγά-σιγά, την ώρα που δεν υπήρχε κόσμος στο σημείο, να πέσει».

Ο αντιδήμαρχος υπογραμμίζει ότι το δένδρο συνολικά δεν έχει κάποιο θέμα ώστε να απαιτείται η κοπή του, προσθέτοντας  πως τα συνεργεία του δήμου μαζί με δασολόγο ανεβαίνουν με γερανό σε όλα τα δένδρα της πλατείας και τα ελέγχουν.

Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος έκανε έκκληση όταν υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα οι πολίτες να απομακρύνονται από τα μεγάλα δένδρα ώστε να σε περίπτωση πτώσης να μην υπάρχουν ατυχήματα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο: