Skip to main content

Ζέρβας: Πραγματικοί ήρωες οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα (φωτο)

Στα εγκαίνια του περιπτέρου του δήμου στη ΔΕΘ, ο νέος δήμαρχος τόνισε ότι τα τέσσερα επόμενα χρόνια θα γίνουν σημαντικά πράγματα στην πόλη μας.

Πραγματικούς ήρωες χαρακτήρισε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας τους εργαζόμενους στην Καθαριότητα, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου του δήμου Θεσσαλονίκης στην 84η ΔΕΘ.

«Έχω ιδιαίτερη χαρά να βρίσκομαι ανάμεσα στους συνεργάτες μου, ανάμεσα στους ανθρώπους που φροντίζουν για την καθαριότητα στην πόλη μας 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο. Είναι πραγματικοί ήρωες, στηριζόμαστε σε αυτούς και εκτιμούμε τη δουλειά τους», τόνισε ο κ. Ζέρβας κατά την ομιλία του στα εγκαίνια.

Όπως ανέφερε ο νέος δήμαρχος, τα τέσσερα επόμενα χρόνια, θα γίνουν σημαντικά πράγματα στην πόλη μας. «Σας καλώ να είστε κοντά μας σε αυτά τα τέσσερα δημιουργικά χρόνια, έτσι ώστε στο τέλος να πούμε ότι ήταν 4 υπέροχα χρόνια για την πόλη μας», τόνισε. Εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ο Δημήτρης Παπασωτηρίου, υπεύθυνος τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας με ΟΤΑ, στον δικό του σύντομο χαιρετισμό ανέφερε πως η «Θεσσαλονίκη και οι κάτοικοι της έχουν αγκαλιάσει την ανακύκλωση. Ωστόσο, η ευρωπαϊκή νομοθεσία και οι πλαστικές σακούλες ανεβάζουν τον πήχη ακόμη ψηλότερα. Η Θεσσαλονίκη πρωτοστατεί και σε αυτό».

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, παρουσία σύσσωμης της διοίκησης, των επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κατερίνας Νοτοπούλου, Γιώργου Ορφανού και Παναγιώτη Ψωμιάδης. Στόχος της συμμετοχής του δήμου στην 84η ΔΕΘ είναι η προβολή των δράσεών του και η ενημέρωση των επισκεπτών γύρω από την καθαριότητα και την ανακύκλωση. Το περίπτερο του Δήμου βρίσκεται έναντι του Πύργου του ΟΤΕ. Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της 84ης Δ.Ε.Θ. (7 έως 15 Σεπτεμβρίου 2019) θα παρουσιάζονται δράσεις της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων, ενώ στους χώρους του περιπτέρου θα πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις, όπως η έκθεση του Κ.Ι.Θ. για την καθαριότητα, λούνα παρκ Ανακύκλωσης ΕΕΑΑ και «Κάθε Κουτί Μετράει», εργαστήρια ανακύκλωσης ρούχων και ηλεκτρικών ειδών με παράλληλη δημιουργία νέων, διανομές δώρων και τσαντών ανακύκλωσης και εντύπων με κουπόνια για συμμετοχή σε κλήρωση.