Skip to main content

Βενιζέλος για Κανελλόπουλο: Κριτήριο αξιολόγησης όλης της διαδρομής του η ηγεσία στο μόρφωμα Κασιδιάρη

Τι είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τη νέα τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη από τον Άρειο Πάγο, αλλά και την παραίτηση Τζανερίκου

Σαφείς αιχμές σε βάρος του επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, για την απόφασή του να ηγηθεί του κόμματος Κασιδιάρη στις προσεχείς εκλογές άφησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

«Από πλευράς κύρος της Δικαιοσύνης μου προκαλεί πολύ δυσάρεστη - για να μην πω αλγεινή - εντύπωση η ενέργειά του. Η αντίδραση των αδελφών του κάτι λέει... Τον ίδιο τον γνωρίζω... Έκανε μια επιλογή που θα αποτελέσει το κριτήριο της αξιολόγησης όλης της διαδρομής του», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι «αν ήθελε έτσι να αξιολογηθεί, το πέτυχε. Δεν νομίζω όμως ότι αυτή ήταν μια ορθή επιλογή».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στη νέα τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη από τον Άρειο Πάγο.

Υποστήριξε ότι η ρύθμιση αυτή δεν είναι αντισυνταγματική ή αντίθετη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Θα στερούσαμε όμως κάθε επιχείρημα αν η κρίση για το κόμμα Κασιδιάρη πήγαινε από το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου σημείωσε ο κ. Βενιζέλος ο οποίος εκτίμησε ότι την επομένη των εκλογών η ρύθμιση αυτή θα χρησιμοποιηθεί για να γίνει προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο ή το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την ακύρωση των εκλογών.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την παραίτηση του κ. Τζανερίκου ο κ. Βενιζέλος τη χαρακτήρισε αναμενόμενη και ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να μετάσχει στη διαδικασία μετά την δημόσια παρέμβασή του. «Όλο το σκηνικό, η δημόσια αντίδρασή του, ο διάλογος και η παραίτησή του ξενίζει. Είναι θεσμικά πρωτοφανής η ενέργειά του», σημείωσε.