Skip to main content

Doppler: Ετοιμάζει την είσοδό της στη ρομποτική εποχή με επενδυτικό σχέδιο 2 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία ανελκυστήρων από το Πολύκαστρο Κιλκίς έχει υποβάλλει επενδυτικό πλάνο για την αναδιοργάνωση της παραγωγής της με χρήση ρομποτικών συστημάτων προς έγκριση στο πρόγραμμα «Έξυπνη Μεταποίηση» του ΕΣΠΑ

Ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ετοιμάζεται να ανοίξει η εταιρεία ανελκυστήρων Doppler με το επενδυτικό σχέδιο 2 εκατ.ευρώ που έχει υποβάλλει προς έγκριση στο πρόγραμμα «Έξυπνη Μεταποίηση» του ΕΣΠΑ και το οποίο αφορά στην αναδιοργάνωση της παραγωγής της με τη χρήση ρομποτικών συστημάτων. Το επενδυτικό αυτό σχέδιο βρίσκεται κατά την τρέχουσα περίοδο υπό αξιολόγηση, με την τελική απόφαση να αναμένεται εντός του έτους. Πέραν δε της αυτοματοποίησης της παραγωγής περιλαμβάνει και την αυτοματοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών της εταιρείας και κυρίως του τεχνικού τμήματός της μέσω software που «κουμπώνουν» στα σχεδιαστικά της προγράμματα, κάτι που έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται.

Image

Με τον ανταγωνισμό διεθνώς να αυξάνεται, η εταιρεία ανελκυστήρων από το Πολύκαστρο Κιλκίς οφείλει να γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική και αυτό θα επιτευχθεί μέσω των αυτοματοποιήσεων, όπως λέει στη Voria ο πρόεδρος της Doppler, Σταύρος Σταυρόπουλος. Από τη στιγμή που το επενδυτικό σχέδιο εγκριθεί, στόχος της Doppler είναι να υλοποιήσει την επένδυση σε έναν χρόνο, κάτι που θα εξαρτηθεί και από την απορρόφηση των αλλαγών στο εσωτερικό της εταιρείας, που θα είναι κοσμογονικές, όπως χαρακτηριστικά λέει ο κ. Σταυρόπουλος. Άλλωστε, εκτιμάται ότι η παραγωγική δυναμικότητά της θα υπερδιπλασιασθεί, ενώ θα ανέβει σημαντικά ο πήχης και στην ποιότητα.

«Το βασικό κομμάτι της παραγωγής μας θα πάει σε άλλο επίπεδο, που θα χαρακτηρίζεται από ενισχυμένη παραγωγική δυναμικότητα, αλλά και ποιότητα» σημειώνει ο κ. Σταυρόπουλος.

Πριν από μερικούς μήνες η Doppler ολοκλήρωσε και επένδυση 500.000 ευρώ που αφορούσε καινούριο μηχανολογικό εξοπλισμό παραγωγής.

Image

«Βλέπει» Αφρική και Νότια Αμερική

Η εταιρεία παραμένει σταθερή στην εξαγωγική της γραμμή που θέλει τις εξαγωγές της να αποτελούν περί το 90% του κύκλου εργασιών της. Εξάγει μάλιστα σε περισσότερες από 90 χώρες ανά τον κόσμο, από την Αγγλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία μέχρι το Μπαγκλαντές, το Εκουαδόρ, το Μεξικό και τη Νιγηρία. Αυτή την περίοδο έχει στρέψει το βλέμμα της στην Αφρική και τη Νότια Αμερική, με το ενδιαφέρον της να επικεντρώνεται σε χώρες όπως η Κένυα και η Αιθιοπία, αλλά και η Χιλή.

Οι βασικές προϊοντικές κατηγορίες της είναι το στάνταρτ μοντέλο Focus, ανελκυστήρες ατόμων μέχρι 1.000 κιλών, και οι πιο εξειδικευμένοι, που είναι οι γυάλινοι, πανοραμικοί ανελκυστήρες, αλλά και οι ανελκυστήρες αυτοκινήτων (car lifts).

Image

Πλέον το 70% των ανελκυστήρων της Doppler είναι μηχανικοί, εξυπηρετώντας τις ανάγκες για χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, και το υπόλοιπο 30% υδραυλικοί, αναλογία που ανέτρεψε τα δεδομένα της προηγούμενης δεκαετίας.

Για το 2023 η Doppler αναμένει αύξηση του κύκλου εργασιών της έναντι του 2022, οπότε ο κύκλος εργασιών είχε διαμορφωθεί σε 17,5 εκατ.ευρώ.

Η Doppler απασχολεί σήμερα 196 εργαζομένους, ενώ η μονάδα της στο Πολύκαστρο Κιλκίς καταλαμβάνει μια επιφάνεια 10.000 τ.μ. σε συνολική έκταση 50.000 τ.μ.