Skip to main content

Έφεση για τους 193 συμβασιούχους θα ασκήσει ο Δ. Θεσσαλονίκης

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, στη χθεσινή συνεδρίαση, της Οικονομικής Επιτροπής, μετά από εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας.

Έφεση επί της δικαστικής απόφασης για τη μετατροπή των συμβάσεων 193 συμβασιούχων-«παρατασιούχων» σε αορίστου χρόνου πρόκειται να καταθέσει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Αυτή την απόφαση κατά πλειοψηφία έλαβε, στη χθεσινή της συνεδρίαση, η Οικονομική Επιτροπή, μετά από εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου.

Κατά της συγκεκριμένης εισήγησης τάχθηκε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Καθαριότητας Λάζαρος Ζαχαριάδης καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος των Εντάξει Σωκράτης Δημητριάδης.

Η Νομική Υπηρεσία έκρινε ότι πρέπει να ασκηθεί έφεση επικαλούμενη αποφάσεις Ανωτάτων Δικαστηρίων, ενώ εξέφρασε φόβους για νομικές συνέπειες σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια.

Σημαντικό ρόλο για την απόφαση αυτή έπαιξε και το γεγονός ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε ζητήσει το καλοκαίρι του 2017 από το υπουργείο Εσωτερικών και έχει ήδη εγκριθεί από το ΑΣΕΠ την πρόσληψη 535 μόνιμων υπαλλήλων για την Καθαριότητα, με σκοπό να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα στις υπηρεσίες.

Σε περίπτωση μη άσκησης έφεσης και μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου των 193 ατόμων, θα υπήρχε υπέρβαση του αριθμού των μόνιμων υπαλλήλων που ζήτησε και δικαιώθηκε ο δήμος.

Η έφεση επί της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που δικαίωνε τους 193 συμβασιούχους, αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Πάντως έως ότου οριστεί δικάσιμος για την εκδίκαση της έφεσης οι 193 συμβασιούχοι – παρατασιούχοι θα συνεχίζουν να εργάζονται.

Οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι είχαν προσληφθεί τμηματικά άλλοι το 2014 και άλλοι το 2015. Σε αυτούς είχε δοθεί παράταση για παραμονή στην εργασία έως τις 31 Μαρτίου του 2018 και από τότε εργάζονται με προσωρινή διαταγή.

Σημειώνεται οτι εκτός του δήμου Θεσσαλονίκης είναι από την περασμένη εβδομάδα 400 συμβασιούχοι-παρατασιούχοι στον κεντρικό δήμο της πόλης, μετά από τη δικαστική απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι τελευταίοι.

Διαβάστε: Εκτός δήμου Θεσσαλονίκης 400 συμβασιούχοι - παρατασιούχοι

Οι εξελίξεις αυτές προκαλούν προβλήματα στη Διεύθυνση Καθαριότητας και ήδη έχει τροποποιηθεί το πρόγραμμα αποκομιδής. Πάντως ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Λάζαρος Ζαχαριάδης έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την πρόσληψη ατόμων από τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ.

Διαβάστε: Στην πρόσληψη 434 ατόμων στην Καθαριότητα προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης