Skip to main content

Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ για 14χρονη: Μία κοινωνική λειτουργός μάς οδήγησε στους δράστες

«Η καταγγελία ότι άνθρωποι περίμεναν το παιδί έξω από τη δομή δεν είχε φτάσει στην Αστυνομία»

Για τη νέα υπόθεση μαστροπείας με θύμα τη 14χρονη μαθήτρια που έπεσε στα χέρια του μαστροπού «Ταχίρ» που την έπαιρνε από το ίδρυμα της Αθήνας και την εξέδιδε σε ξενοδοχεία του Μεταξουργείου, μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Σύμφωνα με την κ. Δημογλίδου, η υπόθεση πλέον βρίσκεται στην ανάκριση. Όπως είπε το παιδί είχε παραβιάσει κάποιους από τους όρους της δομής, καθώς έφευγε το βράδυ και γύρναγε το πρωί. Αυτό που είχε γίνει γνωστό στην Αστυνομία ήταν για μια ανήλικη που εξαφανιζόταν από δομή.

Διαβάστε - Σοκ από τη νέα υπόθεση μαστροπείας με θύμα 14χρονη - Σε ποια κατεύθυνση κινούνται οι έρευνες των Αρχών

«Αυτό που μας βοήθησε να αναλάβουμε δράση ήταν μια κοινωνική λειτουργός», τόνισε στην συνέχεια μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «η καταγγελία ότι άνθρωποι περίμεναν το παιδί έξω από τη δομή δεν είχε φτάσει στην Αστυνομία».

Οι συλληφθέντες φαίνεται να ανήκουν σε κύκλωμα που παρασύρουν παιδιά, ανέφερε η κ. Δημογλίδου και έκανε έκκληση στα κορίτσια να είναι πολύ προσεκτικά. Σημείωσε ακόμα ότι η συμπεριφορά του παιδιού είχε προβληματίσει τους εργαζόμενους στην δομή.

«Σοκαριστήκαμε όταν ακούσαμε την ηλικία της κοπέλας»

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε και ένας υπάλληλος από το ξενοδοχείο, όπου φέρεται να πήγαιναν το κορίτσι οι μαστροποί.

Είπε ότι είχε δει το κορίτσι στο ξενοδοχείο, ωστόσο ανέφερε ότι δεν είχαν καταλάβει ότι ήταν ανήλικη, καθώς ήταν βαμμένη, με ψηλοτάκουνα και ύψος 1.70. «Σοκαριστήκαμε όταν ακούσαμε την ηλικία του παιδιού», είπε και ανέφερε ότι προσπάθησαν να βοηθήσουν.