Skip to main content

Έλληνας αυτόπτης μάρτυρας μιλά για το μακελειό στην Πράγα - «Ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος» (vid)

«Λίγο πριν είχαμε περάσει ακριβώς από το σημείο που έγινε το περιστατικό», είπε Έλληνας που βρέθηκε στην Πράγα για διακοπές

Ο Αντώνης Αγγελίδης, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του ήταν στην Πράγα για διακοπές και έγινε αυτόπτης μάρτυρας της φονικής επίθεσης μίλησε στην ΕΡΤ για όσα διαδραματίστηκαν χθες στο πανεπιστήμιο του Καρόλου στο κέντρο της τσεχικής πρωτεύουσας. «Λίγο πριν είχαμε περάσει ακριβώς από το σημείο που έγινε το περιστατικό» δήλωσε περιγράφοντας ότι από τύχη δεν βρίσκονταν στο σημείο που ο 24χρονος δράστης άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

«Περάσαμε με το αυτοκίνητο, είχαμε παρκάρει ακριβώς εκεί και είχαμε απομακρυνθεί λίγα μέτρα, δηλαδή είχαμε ανέβει προς το κάστρο της παλιάς πόλης και είδαμε όλο το περιστατικό πανοραμικά. Αμέσως ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος. Αρχίσαμε να ακούμε σειρήνες και ασθενοφόρα» δήλωσε συγκλονισμένος από την τραγωδία που συνέβαινε μπροστά στα μάτια του.

 

Και όπως περιέγραψε εξ αρχής ο κ. Αγγελίδης φάνηκε ότι «κάτι σοβαρό είχε συμβεί. Στην αρχή δεν είχαμε καταλάβει ακριβώς τι είχε γίνει» εξιστορώντας ότι σοκαρίστηκε μόλις έμαθε περισσότερες πληροφορίες.

Μιλώντας για τις δραματικές στιγμές την ώρα της επίθεσης του ενόπλου που σκότωσε 15 άτομα και τραυμάτισε 24 ακόμη δήλωσε ότι από την πρώτη στιγμή αποκλείστηκε όλο το σημείο από την αστυνομία και τα ασθενοφόρα. «Δεν μπορούσε να περάσει κανείς. Αυτό που βλέπαμε εμείς από το σημείο που ήμασταν ήταν κόσμο πανικόβλητοι, έτρεχαν παντού πολλά ασθενοφόρα, σειρήνες. Επικρατούσε ένας πανικός στο σημείο και στους γύρω δρόμους».
Είχε πολύ κόσμο την ώρα του μακελειού

Όπως είπε ο κ. Αγγελίδης που είχε παρκάρει στο σημείο το αυτοκίνητό του η γέφυρα του Καρόλου, που είναι από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Πράγας εκείνη τη στιγμή, είχε πάρα πολύ κόσμο και στο σημείο που βρισκόταν μαζί με τη σύζυγό του.

Μιλώντας για το τι ακολούθησε μετά τη λήξη του περιστατικού δήλωσε ότι χθες ήταν πολύ περιορισμένη η κυκλοφορία στους δρόμους της Πράγας. «Βλέπαμε παντού αστυνομικούς με περιπολικά, οι οποίοι ανακατεύθυναν τον κόσμο σε διάφορες πλευρές. Φαντάζομαι ότι θα συνεχίζονται οι έρευνες στο σημείο γιατί θα εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένο» ανέφερε ο κ. Αγγελίδης που παραμένει στην Πράγα για τις εορτές των Χριστουγέννων.