Skip to main content

Ενώνουν δυνάμεις Καρατζαφέρης – Ψωμιάδης για νέο πατριωτικό κόμμα

Σε ανοιχτή επικοινωνία οι δυο πολιτικοί, έτοιμοι να δημιουργήσουν κόμμα στο δεξιό χώρο, μεταξύ ΝΔ - Χρυσής Αυγής. Τι γίνεται με τον στρατηγό Φραγκούλη

Συνένωση δυνάμεων του δεξιού χώρου επιδιώκουν πλέον πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που συνομιλούν και με τον στρατηγό, Φράγκο Φραγκούλη, ώστε να καλύψουν το «κενό» που διαπιστώνουν δεξιά της ΝΔ και αριστερά της Χρυσής Αυγής.

Αφορμή των νέων ζυμώσεων και της αναζωπύρωσης των σχεδιασμών για ένα δεξιό κόμμα – πόλο στη χώρα αποτέλεσε το συλλαλητήριο και η επαναφορά του σκοπιανού στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, όμως κάθε άλλο παρά συγκυριακή είναι η κουβέντα για τη δημιουργία πολιτικού φορέα στο συγκεκριμένο χώρο.

Οι κ.κ. Ψωμιάδης και Καρατζαφέρης είναι τακτικοί συνομιλητές και το τελευταίο διάστημα οι συζητήσεις έχουν πάρει φωτιά, ειδικά από την εβδομάδα πριν το συλλαλητήριο και εντεύθεν. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Ψωμιάδης είναι τακτικός «πελάτης» στα κανάλια επιρροής Καρατζαφέρη, όπου βέβαια κύριο θέμα των αναφορών του αποτελεί το σκοπιανό.

Το νέο πατριωτικό δεξιό κόμμα που προτίθενται να δημιουργήσουν οι δυο πολιτικοί θα ήθελαν να στεγάσει και προσωπικότητες, όπως του κ. Φραγκούλη, όμως αυτό δεν προδικάζει κάτι, καθώς το όνομα του στρατηγού πολλάκις έχει εμπλακεί (χωρίς αντίκρισμα) σε τέτοια σενάρια στο παρελθόν. Μέχρι και υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης τον βλέπουν κάποιοι, ιδρυτή κόμματος ή και στα ψηφοδέλτια υφιστάμενων κομμάτων. Ο ίδιος έχει μείνει εκτός όλων των συζητήσεων μέχρι σήμερα.

Η Voria.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο κ. Φραγκούλης διατηρεί επικοινωνία με τον κ. Ψωμιάδη, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι σε ανύποπτη στιγμή και συγκεκριμένα στις 17 Φεβρουαρίου 2016, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον στρατηγό, λέγοντας ότι «είναι λάθος να τζογάρουν κάποιοι πολιτικά πάνω του. Δεν έχει το δικαίωμα πάντως όταν κληθεί από το λαό και τον έχει ανάγκη η πατρίδα να κάνει πίσω. Ένας άνδρας με τιμή και υπερηφάνεια, όπως ο Φραγκούλης, έχει αποδείξει πως στα δύσκολα μπαίνει μπροστά».

Πρώτο βήμα για την πολιτική επανενεργοποίηση του κ. Ψωμιάδη είναι η ανασύσταση του κόμματος που είχε ιδρύσει με το όνομα ΠΑΤΡΙΔΑ και προφανώς η συνένωσή του με το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.



Δεύτερο βήμα είναι η στήριξη του συλλαλητηρίου που οργανώνεται για τις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, αλλά και των άλλων ανάλογων πρωτοβουλιών πανελλαδικά, όπως το συλλαλητήριο των Σερρών στις 11 του ίδιου μήνα.

Το περιβάλλον των δύο ανδρών επισημαίνει ότι δεν υπάρχει καμιά διάθεση διχασμού, αντιθέτως ότι πρόθεση είναι με τον νέο πολιτικό φορέα – κόμμα να ενωθεί ένας χώρος που σήμερα θεωρούν ότι είναι άστεγος. Αφενός επειδή η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να τον καλύψει, αφετέρου επειδή η πολιτική της ΝΔ απέχει από την πατριωτική δεξιά. «Με αφορμή το σκοπιανό, διαπιστώθηκε ακόμη πιο φανερά αυτό το κενό στη δεξιά. Η ΝΔ αποφεύγει να πάρει θέση για το σκοπιανό με ξεκάθαρο τρόπο. Η κατρακύλα Καμμένου με τις διαρκείς κωλοτούμπες δημιουργεί επίσης ένα μεγάλο έλλειμμα στην εκπροσώπηση του δεξιού χώρου. Εμφανίζονται διάφοροι όψιμοι... μακεδονομάχοι, την ώρα που υπάρχουν πολιτικοί που επί δεκαετίες μιλούν για το σκοπιανό και έχουν συνέπεια στις πατριωτικές θέσεις, κάτι που τους αναγνωρίζει όλος ο κόσμος», τόνιζαν στελέχη του περιβάλλοντος Ψωμιάδη.

Τις φωτογραφίες με τους κ.κ. Καρατζαφέρη και Φραγκούλη ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook ο κ. Ψωμιάδης.