Skip to main content

Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης: Πρότυπο Κέντρο Καρδιάς στην καρδιά της πόλης

Προτεραιότητα του Κέντρου Καρδιάς είναι η διενέργεια όσο το δυνατόν πιο ανώδυνων επεμβάσεων, η ελαχιστοποίηση των μετεγχειρητικών επιπλοκών, η σύντομη νοσηλεία και η ταχύτερη επάνοδος στην καθημερινότητα

Υπερσύγχρονο Πρότυπο Κέντρο Καρδιάς, εξοπλισμένο με τις πλέον τελευταίες τεχνολογίες λειτουργεί στη Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα από τα πιο αναπτυγμένα τμήματα της Κλινικής, το οποίο αποτελείται από το Αιμοδυναμικό και το Καρδιοχειρουργικό Τμήμα.

Στο Αιμοδυναμικό Τμήμα, που είναι πρόσφατα ανακαινισμένο, εγκαταστάθηκαν τρία νέα αγγειογραφικά συστήματα Artis Zee Floor με στόχο την αύξηση των κλινικών δυνατοτήτων και τη διευκόλυνση της ροής εργασιών στην Επεμβατική Καρδιολογία, την Επεμβατική Ακτινολογία και τη Χειρουργική. Το σύστημα Artis Zee είναι εξοπλισμένο με κορυφαία τεχνολογία απεικόνισης, μοναδικά εργαλεία διαχείρισης δόσης και τις τελευταίες κλινικές εφαρμογές που βασίζονται στην καινοτόμο πλατφόρμα PURE1®. Έχει σχεδιαστεί για  πρωτοποριακές τεχνικές απεικόνισης και για εφαρμογές 3D προηγμένης τεχνολογίας. Το Τμήμα διαθέτει τρεις πλήρως ανακαινισμένες αίθουσας, έχει πιστοποίηση για τη διενέργεια επεμβάσεων TAVI (διακαθετηριακή εμφύτευση αορτικής βαλβίδας) και διενεργεί όλο το φάσμα των διαδερμικών επεμβατικών, διαγνωστικών και θεραπευτικών πράξεων, όπως στεφανιογραφία, αγγειοπλαστική, εμφύτευση/αντικατάσταση βηματοδότη, ηλεκτροφυσιολογική μελέτη και ablation.

 

 

Το Καρδιοχειρουργικό Tμήμα, που λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια, διαθέτει 2 πλήρως εξοπλισμένες καρδιοχειρουργικές αίθουσες, καθώς και Ειδική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Καρδιοχειρουργικής. Είναι στελεχωμένο από Καρδιοχειρουργούς με μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση. Σε συνδυασμό με το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό, εφαρμόζει καινοτόμες μεθόδους με πολύ καλά αποτελέσματα. Ενδεικτικά, πραγματοποιούνται: bypass με πάλλουσα καρδιά και με ενδοσκοπική τεχνική, επεμβάσεις αορτικής βαλβίδας (πλαστική / αντικατάσταση) και με ενδοσκοπική τεχνική, ενδοσκοπική επέμβαση μιτροειδούς βαλβίδας κ.ά. Το Καρδιοχειρουργικό Τμήμα αποτελεί μια εξ’ ολοκλήρου Καρδιοχειρουργική Κλινική, σημείο αναφοράς στη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο.

Προτεραιότητα του Κέντρου Καρδιάς είναι η διενέργεια όσο το δυνατόν πιο ανώδυνων επεμβάσεων, η ελαχιστοποίηση των μετεγχειρητικών επιπλοκών, η σύντομη νοσηλεία και η ταχύτερη επάνοδος στην καθημερινότητα. Σύντομα η Κλινική θα είναι σε θέση να εγκαινιάσει νέους χώρους, καθώς οι εργασίες ανακαίνισης των τμημάτων της συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

 

 

Η Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς νοσηλευτικούς οργανισμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με μακροχρόνια δυναμική παρουσία στις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας. Η Κλινική εξελίσσεται, ανανεώνεται, επεκτείνεται και επενδύει σε υποδομές και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με στόχο την παροχή ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, καθώς και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του ασθενή.

Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης
Μαρίας Κάλλας 11, 546 45 Θεσσαλονίκη
2310 895100
www.genikikliniki.gr