Skip to main content

«Fantasmagoria» με κόμικ και μύθους στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης (φωτο)

Βιβλία, ζωγραφιές, παιχνίδια, μικροέπιπλα, μέχρι και όργανα και επιτραπέζια της αρχαίας Ελλάδας, όλα εμπνευσμένα από παραμύθια, μύθους και κόμικ

Το Avalon, το Diagon Alley και το King's Landing μετακόμισαν προσωρινά στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του 1ου φεστιβάλ Fantasmagoria που άνοιξε σήμερα τις πόρτες του στο κοινό.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ έχουν ήδη αρχίσει να γεμίζουν το φουαγιέ του δημαρχείου, όπου μπορούν να βρουν βιβλία, ζωγραφιές, παιχνίδια, μικροέπιπλα, μέχρι και όργανα και επιτραπέζια της αρχαίας Ελλάδας, όλα εμπνευσμένα από παραμύθια, μύθους και κόμικ.

Κατα τη διήμερη διάρκεια του Φεστιβάλ θα γίνουν παρουσιάσεις βιβλίου, workshops, και παράλληλες εκδηλωσεις όπως επίδειξη της τέχνης του σπαθιού.

Στην πρωινή εναρκτήρια εκδήλωση του Φεστιβάλ, απονεμήθηκαν έξι βραβεία του διαγωνισμού διηγήματος που είχε διοργανωθεί από την οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ με τίτλο «Αδιέξοδο».

«Στόχος μας με τη διοργάνωση του φεστιβάλ αυτού είναι να φέρουμε τη φαντασία κοντά στην πραγματικότητα και να προωθήσουμε τη φιλαναγνωσία», δήλωσε στη Voria.gr μία εκ των διοργανωτών, η Ευαγγελία Παπανίκου.

Η υπόλοιπη ομάδα αποτελείται από τους Γιώργο Δάμτσιο, Μάριο Δημητριάδη, και Ευλαμπία Τσιρέλη.