Skip to main content

Φίλης: Ο Κασσελάκης ήταν στη ΝΔ όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε τη μάχη για τους ανασφάλιστους

Πάμε από τον αρχηγισμό στον μεσσιανισμό, υπογράμμισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Την υποστήριξή του στο πρόσωπο της Έφης Αχτσιόγλου, μαζί με αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, εξέφρασε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης, ο οποίος στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών βρισκόταν στο πλευρό του Ευκλείδη Τσακαλώτου, σε συνέντευξή στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra».

«Σημασία έχει πώς να αναστραφεί το κλίμα κρίσης που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε, ενώ καταφέρθηκε στις τάσεις ανθρωποφαγίας που αναδύονται στη διάρκεια της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδους.

«Όσοι υποστηρίζουν με φανατισμό τον κ. Κασσελάκη υιοθετούν υποκοσμιακές εκφράσεις, πραγματοποιούν επιθέσεις σε δημοσιογράφους», εξήγησε. «Θα περίμενα να υπάρχει μια καταγγελία της από τον Κασσελάκη τον ίδιο, θα περιμέναμε να τους μαζέψουν γιατί δεν είναι άγνωστοι, είναι γνωστοί». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να υπάρχει ως κόμμα με τέτοιες πρακτικές, σχολίασε. «Αυτές οι πρακτικές δηλητηριάζουν ένα κόμμα που είναι σε βαριά κρίση».

Όσον αφορά τη διαδικασία της Κυριακής, άσκησε αρχικά κριτική στον τρόπο εκλογής της ηγεσίας από τη βάση. Μίλησε για «ανοχύρωτο κόμμα». Ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι «μέσα σε συνθήκες ενός αρχηγισμού που είχε διαλύσει τις δομές λειτουργίας του κόμματος –τίποτα δεν λειτουργούσε– κατορθώσαμε λίγα πράγματα (…) δεν εισακούστηκε η άποψή μας. Και σήμερα ο αρχηγισμός εκείνης της εποχής –που έχει όνομα– μετατρέπεται σε μεσσιανισμό – που επίσης έχει όνομα.

Σε ερώτηση περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Φίλης απάντησε: «Εμείς όλοι μας δώσαμε στην πρώτη γραμμή τη μάχη για να πείσουμε τον λαό για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ως προς την υποψηφιότητα Κασσελάκη, τόνισε πως πρόκειται για ένα πολιτικό πλαίσιο που μας βγάζει έξω από το πλαίσιο της Αριστεράς (…). Ξέρετε πού ήταν ο Κασσελάκης όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε τη μάχη για τους ανασφάλιστους; Στη Νέα Δημοκρατία (…) Εχουμε δικαίωμα να αναθεωρούμε, αλλά δεν έχουμε δικαίωμα να θέλουμε να είμαστε πρώτοι», σημείωσε εμφατικά ο πρώην υπουργός.