Skip to main content

Φίλης: Θα θέσω θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ - Ο κόσμος πέφτει από τα σύννεφα με αυτά που ακούει

Ο Νίκος Φίλης ξεκαθάρισε πως στο Συνέδριο θα θέσει θέμα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανέφερε πως με τις κινήσεις Κασσελάκη «ο κόσμος πέφτει από τα σύννεφα με αυτά που ακούει»

Στα άκρα λέει πως είναι αποφασισμένος να πάει τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Φίλης μετά τις αποκαλύψεις για τις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη καθώς το πρωί της Δευτέρας ο πρώην υπουργός ανακοίνωσε ότι «θα θέσω θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε σχετικά - Βόμβα Κούλογλου: Αποχωρεί από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - «Η κατάσταση στερείται σοβαρότητας»

Ο Νίκος Φίλης ξεκαθάρισε πως στο Συνέδριο θα θέσει θέμα ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανέφερε πως με τις κινήσεις Κασσελάκη «ο κόσμος πέφτει από τα σύννεφα με αυτά που ακούει». Μάλιστα έκανε λόγο για εικόνα διάλυσης και εξευτελισμού. Παράλληλα ο πρώην βουλευτής τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ΠΑΣΟΚ του 2012». Τόνισε δε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εξυπηρετεί τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μικρό και συστημικό κόμμα, το οποίο θα εξυπηρετεί το σύστημα, όντας «τσόντα» οποιουδήποτε συστημικού κόμματος θελήσει να κυβερνήσει.

Πρόσθεσε μάλιστα πως «όπως εκφράζεται τώρα ο κ. Κασσελάκης, δεν μπορεί να είναι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο νωπή λαϊκή εντολή είναι η απόφαση που έδωσε ο λαός με τις δημοτικές εκλογές, όπου εκεί υποχώρησε περαιτέρω το κύρος και η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, στο 12,7%. Αυτό δεν οφείλεται προσωπικά στον κ. Κασσελάκη, αλλά δεν το ανέκοψε» είπε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο ρόλο του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «ο πρώην πρόεδρος έφερε στο κόμμα τον Κασσελάκη και ο ίδιος οφείλει να απαντήσει γιατί». Παράλληλα τόνισε πως «κανείς δεν υπονόμευσε τον Τσίπρα, τον αναδείξαμε αρχηγό και τον στηρίξαμε».

Αναφερόμενος στις απόψεις που έχει γράψει στον Εθνικό Κήρυκα ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Φίλης είπε ότι συνιστούν ακραία εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού. Δεν τολμούσαν να τα πουν στην Ελλάδα οι νεοφιλελεύθεροι. Δεν τα λέει αυτά ο κ. Κασσελάκης το 2015, τα λέει πριν από μερικές ημέρες στο ΣΕΒ, πρόσθεσε.

«Τον καταλαβαίνω απόλυτα τον Κούλογλου»

Ερωτηθείς για την παραίτηση Κούλογλου, ο κ.Φίλης είπε πως «ο κ.Κούλογλου δεν εξελέγη με το κόμμα Κασσελάκη, αλλά με τον ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραδώσει την έδρα του στην Ευρωβουλή.