Skip to main content

Καράογλου για «Μακεδονία»:Να παραδώσει άμεσα την έδρα του ο Μπαλαούρας

Ο κ. Μπαλαούρας θέλει «να γίνει αρεστός στη δεξαμενή της θολοκουλτούρας, από την οποία αντλεί ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ

Σφοδρή επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, με αφορμή τη δήλωσή του πως δεν απορρίπτει την ονομασία «Μακεδονία» για τα Σκόπια, εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ και Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης του κόμματος, Θεόδωρος Καράογλου, καλώντας τον να παραιτηθεί άμεσα από τη βουλευτική του έδρα.

Ο κ. Καράογλου κάνει λόγο για «ντροπιαστική δήλωση», η οποία έγινε γιατί ο κ. Μπαλαούρας θέλει «να γίνει αρεστός στη δεξαμενή της θολοκουλτούρας, από την οποία αντλεί ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ».

Επισημαίνει, δε, πως αναμένει την αντίδραση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς και την απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Αναλυτικά η δήλωση - απάντηση του κ. Καράογλου:

«Ο κ. Μπαλαούρας διεκδίκησε και κέρδισε... επάξια τα 15 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν, δηλώνοντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι δεν έχει πρόβλημα να αποκαλούνται τα Σκόπια “Μακεδονία σκέτο”. Προφανώς έκανε αυτήν την ντροπιαστική δήλωση θέλοντας να γίνει αρεστός στη δεξαμενή της θολοκουλτούρας, από την οποία αντλεί ψηφοφόρους ο ΣΥΡΙΖΑ. Με δεδομένη την αδιαπραγμάτευτη θέση του Ελληνικού λαού για το συγκεκριμένο εθνικό θέμα, καλώ τον κ. Μπαλαούρα να παραδώσει άμεσα την έδρα του. Εκτός και εάν επικαλεστεί και αυτός “γλωσσικό ατόπημα”, όπως έκανε προ ημερών ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, κ. Μουζάλας.

Με ενδιαφέρον αναμένω την αντίδραση του Πρωθυπουργού, καθώς και την απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου Εξωτερικών».