Skip to main content

Μακελειό στην Πράγα: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 24 τραυματίες από τους πυροβολισμούς

Πολλοί σπουδαστές αμπαρώθηκαν στις αίθουσες του κτηρίου, βάζοντας θρανία και καρέκλες πίσω από την πόρτα, για να καταφέρουν να ξεφύγουν από τον ένοπλο

Δεκάδες είναι οι νεκροί και ακόμα περισσότεροι οι τραυματίες από το μακελειό με τους πυροβολισμούς στην Πράγα, που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη το απόγευμα στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πλατεία Γιαν Πάλαχ.

Η αστυνομία της Τσεχίας έκανε αρχικά λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες, όμως περίπου 1,5 ώρα μετά, φαίνεται να ξεκαθαρίζει ο τραγικός απολογισμός του μακελειού με τους πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο της Πράγας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεκροί ανέρχονται στους 11 και οι τραυματίες στους 24!

Η τσέχικη αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης έχει εξουδετερωθεί και ότι η εκκένωση του πανεπιστημίου κρατάει αρκετή ώρα, επειδή πολλοί σπουδαστές αμπαρώθηκαν στις αίθουσες του κτηρίου, βάζοντας θρανία και καρέκλες πίσω από την πόρτα, για να καταφέρουν να ξεφύγουν από τον ένοπλο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες μερικών σπουδαστών στο X (πρώην Twitter), όλα έγιναν στον 4ο όροφο στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πλατεία Γιαν Πάλαχ της Πράγας. Οι Αρχές έχουν αποκλείσει το σημείο και τους γύρω δρόμους για την προστασία των πολιτών.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, που επικαλούνται δήλωση του δημάρχου της Πράγας, ο δράστης έπεσε στο κενό από οροφή και σκοτώθηκε. Η πληροφορία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. Σύμφωνα με μάρτυρα που βρισκόταν μέσα στο κτίριο ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς περπατούσε στο περβάζι.

Υπάρχουν αναφορές στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τις οποίες ο δράστης είναι ο David Kozak, αλλά αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.