Skip to main content

Πλημμύρισε με την πρώτη μπόρα το Δημοτικό Σχολείο Χορτιάτη (φωτο)

Την επομένη της δυνατής βροχής εκπαιδευτικοί και οι μαθητές αντίκρισαν πλημμυρισμένο τον υπόγειο χώρο. Σοβαρά προβλήματα σε ένα σχολείο μόλις 10 ετών.

Μία δυνατή μπόρα την περασμένη Τρίτη ήταν αρκετή για να πλημμυρίσει το Δημοτικό Σχολείο Χορτιάτη.

Την επόμενη μέρα της δυνατής βροχής, όταν άνοιξε το σχολείο, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές αντίκρισαν πλημμυρισμένο τον υπόγειο χώρο του σχολείου, όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις.  Μάλιστα, ενώ οι μαθητές έκαναν την πρόβα για την εορταστική εκδήλωση της Παρασκευής, γονείς και δάσκαλοι σκούπιζαν τον χώρο από τα νερά.

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο σχολείο, κατά έναρξη της σχολική χρονιάς, οι γονείς των μαθητών είχαν διαμαρτυρηθεί σχετικά με τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

 



«Ελπίζουμε μέσα στον χειμώνα, που τα καιρικά φαινόμενα είναι πιο έντονα, να μην πλημμυρίσουν και οι τάξεις», υπογράμμισε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σωτήρης Βαρελάς.

Για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δ.  Πυλαίας – Χορτιάτη, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Βάιος Τάτσικας.

Μιλώντας, πάντως, στη Voria.gr ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ανέφερε ότι ο δήμος έχει σε εξέλιξη εργολαβίες σε κάθε κοινότητα, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα τέτοιου ειδους προβλήματα στα σχολεία. «Υπάρχει ενεργή εργολαβία για όποια θέματα προκύπτουν στα σχολεία κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με στόχο να γίνονται γρήγορα οι επεμβάσεις», τόνισε ο δήαμρχος.

Σύμφωνα με τους γονείς, το κτήριο, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί ως σχολείο, είναι του 2006, ωστόσο, υπάρχουν πολλές κακοτεχνίες. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, στα ταβάνια υπάρχουν ετοιμόρροποι σοβάδες, τα μαρμάρινα δάπεδα σε ορισμένα σημεία έχουν φουσκώσει και πολλά σοβατεπί έχουν αποκολληθεί. Τα κουφώματα σε πολλές αίθουσες παρουσιάζουν προβλήματα με αποτέλεσμα τον χειμώνα να σημειώνονται μεγάλες απώλειες θερμότητας. Εξωτερικά, τοίχοι έχουν φουσκώσει από την υγρασία εξαιτίας κακοτεχνιών της σκεπής ενώ η αυλή και το γήπεδο είναι σε κακή κατάσταση με αποτέλεσμα να δημιουργείται κίνδυνος τραυματισμού των παιδιών.



Υπενθυμίζεται πως μετά τις διαμαρτυρίες των γονέων τον περασμένο Σεπτέμβριο, η δημοτική αρχή προχώρησε σε ορισμένες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών και των σοβαρών φθορών του κτηρίου, το Σαββατοκύριακο, ακριβώς πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

Για την κατάσταση του κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη έχουν κατατεθεί δύο φορές ερωτήσεις στη Βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας από τους βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και Σάκη Βαρδαλή.