Skip to main content

Μήνυση ΕΕΘ για τη διακοπή υδροδότησης-Έκπτωση έως 10% ζητά ο Ζορπίδης

O πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΕΥΑΘ ζητώντας έκπτωση τουλάχιστον 10% για επαγγελματίες.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για να καταλογιστούν οι ευθύνες για τη διακοπή της υδροδότησης υπέβαλε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Το Ε.Ε.Θ ζητά από την ΕΥΑΘ να προχωρήσει σε εκπτώσεις έως τουλάχιστον 10% προς τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της βλάβης.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής του Ε.Ε.Θ, είπε: «Αυτό που συνέβη ήταν άδικο για χιλιάδες συναδέλφους μας, που υποχρεώθηκαν σε μεγάλα έξοδα χωρίς οι ίδιοι να φταίνε. Πρέπει να βρεθούν όσοι ευθύνονται και να τους καταλογιστούν οι ευθύνες. Παράλληλα, η ΕΥΑΘ, που είναι και η υπεύθυνη για την υδροδότηση της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να αναλάβει μέρος της ζημίας που προκάλεσε σε επαγγελματίες και καταστηματάρχες. Για το λόγο αυτό απηύθυνα επιστολή στον κ. Κρεστενίτη με την οποία του ζητώ να αποφασίσει έκπτωση τουλάχιστον 10% στον επόμενο λογαριασμό για όλους τους επαγγελματίες».

Μάλιστα, στην ίδια συνεδρίαση έγινε αποτίμηση του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας, με τα μέλη του οργάνου να τονίζουν ότι καμία από τις θέσεις του ΕΕΘ δεν συμπεριλήφθηκε στα σημεία τα οποία συζητήθηκαν από τον πρωθυπουργό ή κάποιον υπουργό.

Η Διοικητική Επιτροπή του ΕΕΘ αποφάσισε να διαθέσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς στη μνήμη του Παναγιώτη Παπαδόπουλου, το ποσό των 3.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της Δ.Ε. θα γίνουν δεκτά αύριο Μ. Τετάρτη στις 3.30 μ.μ. από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.