Skip to main content

Παπαδημούλης: «Όχι» σε σχέδιο Α' και Β' εθνικής στην Ευρώπη

Κανείς δεν έχει συμφέρον να φτάσουμε με την ψυχή στο στόμα στο καλοκαίρι του 2015, είπε για την αξιολόγηση ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας, χρειάζεται σκληρή δουλειά και αμοιβαίες υποχωρήσεις» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι υπάρχει «ανάγκη και κοινό συμφέρον να κλείσει το συντομότερο» η αξιολόγηση.

«Κανείς δεν έχει συμφέρον να φτάσουμε με την ψυχή στο στόμα στο καλοκαίρι του 2015 και κυρίως αυτοί που δεν έχουν συμφέρον είναι οι πιο αδύναμοι στην Ελλάδα, δηλαδή οι άνεργοι» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm».

Σημείωσε ακόμη πως «μετά τις ολοφάνερες υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς» και τις «δύσκολες αποφάσεις» που θα πάρει για τα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά «οι δανειστές να κάνουν πίσω για την ελάφρυνση του χρέους και το ΔΝΤ να υποχωρήσει στις απαιτήσεις για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις». «Μέχρι και ο Γερούν Ντέισελμπλουμ δήλωσε δημοσίως ότι τάσσεται υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε.

«Όχι» σε σχέδιο α' και β' εθνικής στην Ευρώπη

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup για τις χώρες του Νότου, δήλωσε ότι «η ανοσία του Ντέισελμπλουμ για τον Νότο εμπεριέχει ρατσισμό και προς το φύλο, αλλά και προς ένα κομμάτι της Ευρώπης και οδηγεί σε διαιρέσεις».

Σημείωσε παράλληλα πως ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, «που πολιτικά κινείται στον ίδιο χώρο, αλλά έχει μυαλό στο κεφάλι του» είπε κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι πρέπει να αποφύγουμε το σενάριο της διαίρεσης σε Βορρά και Νότο, σε Δύση και Ανατολή, γιατί ούτε η Γερμανία θα μπορέσει μόνη της να ανταγωνιστεί τη Ρωσία, την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη πρέπει να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να δει ότι απέχει πολύ από όσα υποσχέθηκε στους πολίτες για ασφάλεια, κράτος δικαίου, δουλειές και φυσικά ειρήνη».

Επισήμανε ακόμη ότι πρέπει «να αποφευχθεί το σχέδιο διαιρέσεων για να κλείσει η πόρτα σε εθνικισμούς και πολέμους, να υπάρξει στροφή στην ανάπτυξη και όχι σχέδιο α΄ και β΄ εθνικής».