Skip to main content

Κυβέρνηση: Μια ανάσα πριν τη συμφωνία με τους δανειστές

Κοντά στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για ασφαλιστικό, φορολογικό και κόκκινα δάνεια. Μοναδικό αγκάθι το αφορολόγητο.

Κοντά στο κλείσιμο της συμφωνίας βρίσκεται η κυβέρνηση με τους θεσμούς, μετά τις σημερινές συζητήσεις.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος, σήμερα βγήκε σχεδόν «λευκός καπνός»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχει σύγκλιση των δύο πλευρών στο θέμα των κόκκινων δανείων. Συμφωνία υπάρχει στα περισσότερα σημεία και του φορολογικού, ωστόσο υπάρχουν ακόμα αποστάσεις στο θέμα του αφορολογήτου, στο οποίο φαίνεται να επιδιώκεται πολιτική λύση.

Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος ξεκαθάρισε ότι στο ασφαλιστικό υπάρχουν μικρές διαφορές στην ποσοτικοποίηση των μέτρων της τάξης των 70 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην αύξηση των εισφορών κατά μία μονάδα για τα τρία πρώτα χρόνια και μισή μονάδα για τα επόμενα τρία (δείτε αναλυτικά εδώ).

Το οικονομικό επιτελείο καθώς και οι επικεφαλής των θεσμών αναχωρούν προκειμένου να συμμετάσχουν στο αυριανό Eurogroup. Η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει σε μια δήλωση προόδου και ημερομηνία για ένα έκτακτο Eurogroup την Μεγάλη Εβδομάδα.