Skip to main content

Στο γήπεδο Τάε Κβο Ντο το 9ο Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής Aphrodite Cup με αθλήτριες από 32 χώρες

Το τουρνουά αποτελεί test event ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει στον ίδιο χώρο 22-24 Μαρτίου

Οι κορυφαίες Ελληνίδες πρωταθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής, μαζί με ανερχόμενες αθλήτριες από κάθε ήπειρο, θα δώσουν ξεχωριστό χρώμα στο 9ο Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής Aphrodite Cup, το οποίο αναμένεται φέτος πιο λαμπερό από κάθε άλλη φορά.

Η διοργάνωση που αναδεικνύει τη μοναδική ομορφιά της ρυθμικής γυμναστικής από το 2015, θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 15 Μαρτίου έως και την Κυριακή 17 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Tae Kwon Do), αποτελώντας επίσης test event ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρυθμικής Γυμναστικής που θα πάρει την σκυτάλη μία εβδομάδα αργότερα στο ίδιο στάδιο (22-24 Μαρτίου) με την συμμετοχή των μεγαλύτερων αστεριών του αθλήματος.

Την παρουσία τους στο φετινό Aphrodite Cup έχουν επιβεβαιώσει συνολικά 280 αθλήτριες του Ατομικού και του Ανσάμπλ από 32 χώρες (Ανδόρα, Αυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Καναδάς, Κύπρος, Αίγυπτος, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Βρετανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Καζακστάν, Κουβέιτ, Λετονία, Μαλαισία, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Κορέα, Ελβετία, Τουρκία, ΗΠΑ και Ελλάδα), αριθμοί που αγγίζουν τα μεγέθη-ρεκόρ της αντίστοιχης περσινής διοργάνωσης και ενισχύουν ακόμα περισσότερο τη διεθνή φήμη του θεσμού.

Ανάμεσα σε αυτές θα βρεθούν οι αθλήτριες των Εθνικών μας ομάδων, οι οποίες θα κάνουν στο Φάληρο τα επίσημα φετινά «αποκαλυπτήρια» των προγραμμάτων τους. Στο Ατομικό θα αγωνιστούν οι Παναγιώτα Λύτρα, Ράνια Συγκούνα, Μαρία Δερβίση, Μποριάννα Χρίστοβα, ενώ στο Ανσάμπλ η ελληνική ομάδα θα έχει στην σύνθεσή της τις Εΐρα Λάουρα Γκικόκα, Ειρήνη Κονιστή, Μαριέτα Τοπολλάι, Μαριλένα Τριάντου, Αλέσια Χατελλάρι.
Για τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες θα πρόκειται για το ξεκίνημα μίας πορείας που θα κορυφωθεί δύο μήνες αργότερα, στο προ-Ολυμπιακό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μαΐου στη Βουδαπέστη, με στόχο την κατάκτηση της πολυπόθητης Ολυμπιακής πρόκρισης.

Η είσοδος στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου θα είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα εκπληκτικό θέαμα και να εμψυχώσουν με το χειροκρότημά τους τις νεαρές πρωταθλήτριες των Εθνικών μας ομάδων!

Το Aphrodite Cup έχει, επίσης, ξεχωριστή κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση, με δεδομένο ότι αναδεικνύει ένα αμιγώς γυναικείο άθλημα και διεξάγεται πάντοτε σε ημερομηνίες κοντινές στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ενώ παράλληλα προωθεί τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, έχει ενταχθεί στη Β’ βαθμίδα του συστήματος πιστοποίησης Green Sports League και γι’ αυτό αποτελεί σημείο αναφοράς για τις διοργανώσεις γυμναστικής σε διεθνές επίπεδο.
Επιπλέον, συμβάλλει σταθερά ως μοχλός ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού, καθώς στις ξενοδοχειακές υποδομές του Παλαιού Φαλήρου πρόκειται να φιλοξενηθούν περισσότερα από 450 άτομα, ενώ στην περιοχή αναμένεται να βρεθούν κατά τις ημέρες των αγώνων αρκετές χιλιάδες επισκέπτες.

Διοργανωτής του 9ου Aphrodite Cup είναι ο Γυμναστικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία» με συνδιοργανωτές την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, έχοντας επίσης την υποστήριξη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο - Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+».