Skip to main content

Στον αέρα η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες

Ενόχληση του δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη καθώς ακόμα δεν υπήρξε ενημέρωση για την επιδότηση των δρομολογίων από τη Θεσσαλονίκη προς Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο

Πιέσεις ώστε να συμπεριληφθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη – Σποράδες στις επιδοτούμενες άγονες γραμμές ασκούν οι τοπικές αρχές, προκειμένου και φέτος να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια προς Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, που τα τελευταία χρόνια έχουν μεγάλη ανταπόκριση.

Ήδη στις αρχές Ιανουαρίου είχε πραγματοποιηθεί για το θέμα σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο με τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μαγνησίας, Γιάννη Αναστασίου και τον δήμαρχο Σκιάθο Θοδωρή Τζούμα, για την ένταξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης- Βορείων Σποράδων στις επιδοτούμενες άγονες γραμμές για τη θερινή περίοδο 2024. Είχε προηγηθεί κοινή επιστολή που απέστειλαν στο υπουργείο Ναυτιλίας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Σκιάθου.

Έως τώρα δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση από την πλευρά του υπουργείου για την επιδότηση της γραμμής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το θέμα είναι έντονα ενοχλημένος ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιήσει επαφές με τους αρμοδίους και το υπουργείο Ναυτιλίας, προκειμένου να εγκριθεί και για τη φετινή σεζόν η επιδότηση. Όπως μάλιστα σημειώνεται από το δημαρχιακό μέγαρο, δεν γίνεται η Θεσσαλονίκη και όλη η Βόρεια Ελλάδα να μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις Σποράδες.

Για το θέμα ο κ. Αγγελούδης βρίσκεται σε επαφή με τους δημάρχους από τους τρεις δήμους των Σποραδων. Ζητούμενο είναι να υπάρξει άμεσα εξέλιξη ώστε η γραμμή να δρομολογηθεί άμεσα, από τις αρχές του καλοκαιριού, καθώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει σταθερά αυξημένη ζήτηση.

Μιλώντας στη Voria.gr ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας σημείωσε ότι αναμένουν απάντηση από το υπουργείο Ναυτιλίας. «Μίλησα και χθες με το γραφείο του Γενικού Γραμματέα κ. Κυριαζόπουλου και είμαστε ακόμα σε αναμονή», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχές Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των εμπλεκόμενων πλευρών με το υπουργείο Ναυτιλίας.