Skip to main content

Συνελήφθη πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Το πρώην στέλεχος των Πυρήνων, που έχει εκτίσει στο παρελθόν και ποινή φυλάκισης, αφού είχε ομολογήσει τη συμμετοχή του στην οργάνωση, συνελήφθη για κατοχή εκρηκτικών

Πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και γνωστός αντιεξουσιαστής συνελήφθη για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Η μυστική αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (9/2).

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συλληφθεί ακόμη τρία άτομα, εκ των οποίων ο ένας τουλάχιστον ανήκει στην ΟΥΚ του Λιμενικού. Οι συλληφθέντες  είχαν στην κατοχή τους πιστόλια, πολλές σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, βραδυκαυστα φυτίλια και δύο κουτιά σημαντικής ποσότητας ΤΝΤ, και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το πρώην στέλεχος των Πυρήνων φέρεται να είχε στην κατοχή του πιστόλι και σφαίρες.

Το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» για την συμμετοχή και την δράση του στην οργάνωση καταδικάστηκε σε 76 χρόνια φυλακής. Αποφυλακίστηκε υπό όρους το 2019.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το μέλος της «Συνομωσίας των Πυρήνων της φωτιάς» φέρεται να ήταν «συνέταιρος» με τον Β. Ρ. ή «Ράμπο» ή «ταξιτζή», όπως ήταν γνωστός στην Greek Mafia, ο οποίος είχε πέσει νεκρός σε μαφιόζικη ενέδρα τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό.

Οι ίδιες πηγές εικάζουν πως οι συλληφθέντες τα εκρηκτικά τα χρησιμοποιούσαν στις βομβιστικές επιθέσεις που είχαν γίνει σε βάρος ομογενών απο χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης σε Θεσσαλονίκη και Ασπρόπυργο για την επικυριαρχία στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και για εκδίκηση.