Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η πομπή προς το λιμάνι για τον καθαγιασμό των υδάτων - Στην Α' προβλήτα η ρίψη του Σταυρού (φωτο+vid)

Πλήθος πιστών συνέρρευσε το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά για τη Δοξολογία

Με πομπή ιεράρχες, τοπικοί άρχοντες και πλήθος πιστών κατευθύνονται προς την προβλήτα Α του λιμανιού για τον καθαγιασμό των υδάτων με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού.

Image

 

Λίγο μετά τις 10.30 έφτασε έξω από τον Ιερό ναό Γρηγορίου Παλαμά η λιτανεία από τον Ναό της Του Θεού Σοφίας και με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο ξεκίνησε η πομπή προς το λιμάνι. Αργότερα αναμένεται να ενωθεί και η λιτανεία από τον Ναό του Αγίου Μήνα.

 

Image
Image

 

Χοροστατούντος του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Φιλόθεου τελέστηκε νωρίτερα η Δοξολογία για τα Θεοφάνια στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, στη Θεσσαλονίκη.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε από το πρωί στον Ιερό Ναό, έξω από τον οποίο βρίσκονταν στρατιωτικά αγήματα.

Image

Στη Δοξολογία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης.

Το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσαν η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και η Ράνια Θρασκιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου και Μελίνα Δεμερτζοπούλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και ο συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Γιάννης Παπαγεωργίου.

Image

Σημειώνεται ότι η τελετή αγιασμού των υδάτων με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού θα πραγματοποιηθεί στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια, με απόφαση του Μητροπολίτη Φιλόθεου.

Διαβάστε σχετικά: Θεοφάνια: Στην Προβλήτα Α΄ μετά από 60 χρόνια ο αγιασμός των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού