Skip to main content

Βενιζέλος: Ο Σόιμπλε μου πρότεινε τρεις φορές Grexit

O πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τον απερχόμενο Γερμανό ΥΠΟΙΚ «πολιτικό που τηρούσε τις δεσμεύσεις του και μπορούσες να συνεννοηθείς μαζί του».

Στην αποκάλυψη ότι ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε του πρότεινε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και μάλιστα τρεις φορές, προχώρησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα του συνεδρίου Thessaloniki Summit 2017.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι κατάφερε να πείσει τον απερχόμενο Γερμανό υπουργό Οικονομικών ότι η Ελλάδα έπρεπε να παραμείνει στο ευρώ.

«Και όχι μόνο το δέχτηκε, αλλά στήριξε με αποφασιστικότητα τη δέσμευσή του και έμεινε σταθερός», πρόσθεσε.

Παράλληλα χαρακτήρισε τον Σόιμπλε «φιλοευρωπαϊστή, σκληρό διαπραγματευτή», αλλά και «πολιτικό που τηρούσε τις δεσμεύσεις του και μπορούσες να συνεννοηθείς μαζί του».

Επιπλέον, εξέφρασε την εκτίμηση ότι το πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα είναι πρωτίστως πρόβλημα έλλειψης εμπιστοσύνης και συσπείρωσης της κοινωνίας και δευτερευόντως δημοσιονομικό/

«Tο πρόβλημα της χώρας μπορεί να αντιμετωπιστεί με αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης της κοινωνίας, με συσπείρωση και συμμετοχή όλων των πολιτών στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, αναφερόμενος στην πορεία των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διακατέχεται από ιδεοληπτικό σύνδρομο. «Υπάρχουν λαμπρές επενδύσεις που για τον μικρό–καταγωγικό ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν κόκκινο πανί», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση για τη στάση της απέναντι στην επένδυση στις Σκουριές Χαλκιδικής.

«Ο Καναδός επενδυτής στην Ελλάδα, δεν είναι μόνο η Eldorado. Οι Καναδοί μπορεί να συμμετέχουν έμμεσα σε επενδυτικά σχήματα σε τράπεζες, στο αεροδρόμιο των Αθηνών, κ.ά.», υπογράμμισε.