Τρίτη 17 Ιουλίου 2018
x

ΞΑΝΘΗ: ΠΩΛΟΥΣΑΝ ΜΑΪΜΟΥ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕΣΩ SOCIAL MEDIA

Άνω του 1,6 εκατ. τα διαφυγόντα κέρδη - Χειροπέδες σε τέσσερις από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για διακίνηση πλήθους απομιμητικών προϊόντων -

Σε πάνω από 1,6 εκατ. ευρώ εκτιμάται το συνολικό ύψος των διαφυγόντων κερδών για το ελληνικό Δημόσιο από υπόθεση διακίνησης χιλιάδων απομιμητικών προϊόντων ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, μέσω διαδικτύου, σε περιοχή της Ξάνθης, για την οποία συνελήφθησαν προχθές από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας τέσσερις ημεδαποί, δύο άνδρεςκαι δύο γυναίκες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση -κατά περίπτωση- της νομοθεσίας σχετικά με τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, περί σημάτων καθώς και για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της αντίστασης.

Όπως διακριβώθηκε από την έρευνα οι συλληφθέντες είχαν δημιουργήσει σελίδες σε δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τουλάχιστον από το έτος 2015, μέσω των οποίων προωθούσαν απομιμητικά προϊόντα, χαρακτηρίζοντας αυτά ως «πιστή αντιγραφή των γνησίων» και «ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ σε άριστη ποιότητα».

Οι παραγγελίες των προϊόντων γίνονταν είτε τηλεφωνικά είτε μέσω  διαδικτύου και η αποστολή στους πελάτες εντός και εκτός Ελλάδος, γινόταν με εταιρείες ταχυμεταφορών και ψευδή στοιχεία αποστολέα, ενώ σε ό,τι αφορά τις πληρωμές γίνονταν με αντικαταβολή ή κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό.

Κατά την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία των συλληφθέντων και σε 2 Ι.Χ. φορτηγά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 3.850 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων - ρουχισμός, τσάντες, πορτοφόλια, ρολόγια κ.α.

Το συνολικό ύψος των διαφυγόντων κερδών από τις παθούσες εταιρείες, σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες, υπερβαίνει το 1.612.337 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

Φωτογραφία αρχείου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ