Skip to main content

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση επιμένει να μη μειώνει τους έμμεσους φόρους παρά την ακρίβεια

«Η κυβέρνηση θέλει αυτά να τα βαφτίζει έσοδα από την ανάπτυξη. Ας το κάνει. Μην παίζει όμως με τη νοημοσύνη των πολιτών», λέει η βουλευτής.

Κόντρα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα είχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αρμόδια τομεάρχης Έφη Αχτσιόγλου σχετικά με τα φορολογικά έσοδα τους κράτους.

Όπως επισήμανε η κ. Αχτσιόγλου, διαπιστώθηκε αύξηση των κρατικών εσόδων από φόρους καθώς οι πολίτες πλήρωσαν 7 δισ. περισσότερα στο 8μηνο του 2022 σε σχέση με πέρυσι.

Ο κ. Σταϊκούρας χαρακτήρισε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα λογικό, αφού προκύπτει από τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας.

«Σήμερα στη Βουλή όντως συμφωνήσαμε σε κάτι με τον κ. Σταϊκούρα. Ότι οι πολίτες πλήρωσαν 7 δισ. περισσότερα σε φόρους στο 8μηνο του 2022 σε σχέση με πέρυσι», αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι «τα επιπλέον χρήματα σε φόρους προφανώς είναι και επιπλέον φορολογικά έσοδα για το κράτος».

«Από ‘κει και πέρα, όταν απ’ αυτά τα έσοδα περισσότερα από 2,5 δισ. είναι από ΦΠΑ, είναι προφανές ότι ο κόσμος πληρώνει την ακρίβεια Μητσοτάκη και την επιμονή της κυβέρνησης να μην μειώνει έμμεσους φόρους. Η κυβέρνηση θέλει αυτά να τα βαφτίζει έσοδα από την ανάπτυξη. Ας το κάνει. Μην παίζει όμως με τη νοημοσύνη των πολιτών», καταλήγει η βουλευτής της ΣΥΡΙΖΑ.