Skip to main content

Αιχμές Αγγελούδη σε Ταχιάο για τα περί παλαιοχριστιανισμού: «Ζητώ συγγνώμη από τους κατοίκους»

Η απάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη στον υφυπουργό Υποδομών

Η αναφορά του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Νίκου Ταχιάου περί «παλαιχριστιανισμού» στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα του Flyover παρουσία των κατοίκων που αντιδρούν στην κατασκευή του έργου, προκάλεσε την έντονη ενόχληση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη.

Διαβάστε - Ταχιάος για αντιδράσεις στο Flyover: Ανακαλύπτω ότι ο παλαιοχριστιανισμός δεν κατοικεί μόνο στην Κορινθία (vid)

Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Αγγελούδης, όταν πήρε τον λόγο, ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους που κάποιοι τους προσέβαλαν με τη λεκτική αποφώνηση των θέσεών τους για την τοποθέτηση που είχαν κάνει νωρίτερα.

«Όταν ξεκινήσαμε με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου την ανάγκη το Δ.Σ. να φιλοξενεί τις κοινότητες των συμπολιτών μας για όποιο θέμα τους αφορά, είχαμε στόχο ακόμα και οι διαφορετικές απόψεις και οι διαφωνίες να έχουν τον πολιτισμό και την αισθητική που όλοι έχουμε ανάγκη. Και εγώ ήρθα σε δύσκολη θέση με εσάς. Θέλω να σας πω ότι δεν συμφωνώ με αυτή την ένταση και με αυτό το περιεχόμενο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελούδης για την αναφορά του κ. Ταχιάου, τον οποίο απέφυγε να κατονομάσει.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν την αποχώρηση του κ. Ταχιάου από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ο υφυπουργός πλησίασε τον δήμαρχο στο έδρανό του και οι δύο τους είχαν έναν έντονο διάλογο μακριά από τα μικρόφωνα. Ο δήμαρχος φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος για τη δήλωση του κ. Ταχιάου, ο οποίος είπε πως διαπιστώνει ότι ο παλαιοχριστιανισμός δεν υπάρχει μόνο στην Κόρινθο.

Ο κ. Αγγελούδης δήλωσε ότι κατανοεί απόλυτα τις διαμαρτυρίες των κατοίκων που διαφωνούν με το έργο, τη γνώμη τους και προφανώς τις δράσεις τους. «Ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφωνίες, έχουμε αποφασίσει να είμαστε κοντά», σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.