Skip to main content

Άδωνις Γεωργιάδης: Από τον... χαρακτήρα ως τον Άγιο Δημήτριο δυο γκάφες δρόμος

Εάν με την πρώτη γκάφα ο υπουργός είχε εκθέσει τον εαυτό του, με τη δεύτερη για τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη εξέθεσε την ίδια την κυβέρνηση.

Γράφει ο Σαλονικιός

“Κρείττον του λαλείν το σιγάν”, έλεγαν οι αρχαίοι. Ως βαθύς αρχαιογνώστης θα έπρεπε να το γνωρίζει καλά αυτό ο Άδωνις και να είναι πιο προσεκτικός στο δημόσιο λόγο του. Όμως, έξις δευτέρα φύσις. Έτσι, μετά την πρώτη γκάφα, στις αρχές Δεκεμβρίου όταν, μιλώντας για τον μαύρο Νοέμβριο της Θεσσαλονίκης, είχε αποδώσει τον εκτροχιασμό της πανδημίας στον χαρακτήρα των Θεσσαλονικέων, χθες υπέπεσε και σε μια δεύτερη, αυτή τη φορά μεγαλύτερη. Και, εάν με την πρώτη εξέθεσε τον εαυτό του, με τη δεύτερη εξέθεσε την ίδια την κυβέρνηση.

«Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης… Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή», ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του (δείτε εδώ)

Στη συνέχεια, όταν οι δηλώσεις του σήκωσαν πολλή σκόνη και πυροδότησαν πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ο υπουργός επιχείρησε να το μαζέψει λέγοντας ότι οι συστάσεις για πιο έγκαιρο lockdown στη Θεσσαλονίκη δεν είχαν γίνει από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αλλά από κάποιους λοιμωξιολόγους, “αυτούς που έβγαιναν στα τηλεοπτικά δίκτυα και εισηγούντο αυστηρότερα μέτρα”. Μόνο που, οι λοιμωξιολόγοι των τηλεπαραθύρων είναι συνήθως και μέλη της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Εν πάση περιπτώσει, εκείνο που σώζει τον Άδωνι είναι αυτό που είχε πει ο Πλούταρχος, ότι δηλαδή “απιστούνται δ’ oι λάλοι καν αληθεύωσιν”, ή άλλως, “δεν πιστεύει κανείς τους φλύαρους, ακόμα κι όταν λένε την αλήθεια