Skip to main content

Αφγανιστάν: Έκρηξη κοντά σε σχολείο στην Καμπούλ - Τουλάχιστον 40 νεκροί

Πλάνα από το τηλεοπτικό δίκτυο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν έδειξαν χαοτικές σκηνές έξω από το σχολείο, με βιβλία και σχολικές τσάντες σκορπισμένες.

Μία έκρηξη κοντά σε σχολείο στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ προκάλεσε σήμερα τον θάνατο τουλάχιστον σαράντα ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων, δήλωσε ανώνυμα, ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφάλειας.

Πλάνα από το τηλεοπτικό δίκτυο στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν σήμερα Σάββατο έδειξαν χαοτικές σκηνές έξω από το σχολείο, με βιβλία και σχολικές τσάντες σκορπισμένες σε έναν δρόμο γεμάτο αίματα, με τους κατοίκους να σπεύδουν να βοηθήσουν τα θύματα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, έκανε λόγο για τουλάχιστον 25 νεκρούς, ενώ εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, δήλωσε ότι 46 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία μέχρι στιγμής.

Η Καμπούλ βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού από τον Απρίλιο όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε σχέδια για απομάκρυνση όλων των αμερικανικών στρατευμάτων έως τις 11 Σεπτεμβρίου. Αφγανοί αξιωματούχοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου έκτοτε, υποστηρίζοντας ότι οι Ταλιμπάν έχουν αυξήσει τις επιθέσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

φωτογραφία αρχείου